TÜİK tarafından yapılan açıklama ile 2 aylık enflasyon toplamının % 3.27 olduğunu; Hükümet ile Sarı Sendika arasında 2015 yılında imzalanan toplu sözleşmeye göre memurlar ve memur emeklileri için 2017 yılının ilk 6 ayında verilen %3 zammı enflasyonun yiyip bitirdiğini kaydetti.

Malum Sarı Sendikanın, Başbakan'ın ifadesi ile; "abidik-gubidik oyunları" nedeni ile memurların 2016 yılında %1.8 enflasyon kaybına uğradığını, en düşük memur maaşında ortalama aylık kaybın sosyal yardımlar hariç 37 TL, ortalama memur maaşındaki kaybın ise aylık sosyal yardımlar hariç 43 TL civarında gerçekleştiğini anlatan Necati Gül, hükümetin daha 3. ayda şaşan enflasyon hesabı ile memurların,  2017 yılını da büyük zararla kapatacağını, enflasyon karşısında ezilmeye devam edeceğini söyledi.

Memurların büyük bir bölümünün de Mart ayı itibariyle %15’lik vergi diliminden, %20’lik vergi dilimine gireceğini ve cepteki deliğin daha da büyüyeceğini anlatan Necati Gül, “Bizler Türkiye Kamu-Sen ve Türk Tarım Orman- Sen olarak, memurları ve memur emeklilerini yıllardır enflasyona ezdiren hükümeti kınıyoruz.

Hükümetin yanlış enflasyon hesaplamaları, ülkemizin içinden geçtiği ekonomik çalkantılar ve artan döviz kurları nedeni ile memur ve memur emeklilerinin beli bükülmüştür.

Durum açık ve seçik ortadadır. Bu gidişe dur denilmelidir.

Hükümet, memur ve memur emeklilerinin mali haklarında iyileştirmek zorundadır.

Nisan ayında yapılacak Kamu Görevlileri Danışma Kurulu toplanmadan önce Hükümet tarafından memur ve emeklilere yönelik reel enflasyon rakamları dikkate alınarak, bu kayıpların telafisi için acilen ek zam yapılmalıdır.

Son sözümde, bugüne kadar akla ve izana gelmeyen bütün oyunlarla üye yaptığı üyelerinin hakkı ile ilgili kısık sesler de olsa ses çıkarmayan malum sendikayadır. Allah aşkına ıvır zıvır konular hakkında sesin çıktığı kadar memur hakları ile iki çift laf ette gören sizi sendika sansın.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim