“2018 yılının ikinci altı aylık döneminde; kamu görevlilerinin maaşlarına, dönem başında % 3.5 oranında toplu sözleşme zammı ve dönem sonunda da toplu sözleşmeyle kayıt altına alınan enflasyon farkı zammı kapsamında % 6.70 olmak üzere toplamda %10,70 oranında zam yapılmış oldu” diyen Saatcı, 2018 yılı enflasyon kaynaklı gelir kayıplarının tazmin edilmesi gerektiğini söyledi.

2018 yılının ilk altı aylık döneminde; kamu görevlilerinin maaşlarına, dönem başında %4 oranında toplu sözleşme zammı ve dönem sonunda da toplu sözleşmeyle kayıt altına alınan enflasyon farkı zammı kapsamında %5,17 olmak üzere toplamda %9,17 oranında zam yapıldığını belirten Saatcı, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“2018 yılının ikinci altı aylık döneminde; kamu görevlilerinin maaşlarına, dönem başında %3,5 oranında toplu sözleşme zammı ve dönem sonunda da toplu sözleşmeyle kayıt altına alınan enflasyon farkı zammı kapsamında %6,70 olmak üzere toplamda %10,70 oranında zam yapılmış oldu. Memur-Sen tarafından imza altına alınan 4. Dönem Toplu Sözleşme gereğince; kamu görevlilerinin maaşlarına 2019 yılının ilk altı aylık dönemi için %4 oranında maaş zammı yapılacak. Bunun yanında 2018 yılı ikinci altı aylık döneminde oluşan enflasyon farkı kapsamında %6,7 oranında enflasyon farkı zammı yapılacak. Bir anlamda, 1 Ocak 2019 itibarıyla kamu görevlilerinin maaşlarında toplamda %10,70 oranında bir artış gerçekleşecek. Açıklanan enflasyon rakamlarındaki düşüş enflasyonla topyekun mücadele konusunda atılan adımların olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor olsa da kamu görevlilerinin 2018 yılı enflasyon kaynaklı gelir kayıpları tazmin/telafi edilmezse (yani enflasyon farkı tazminatı ödenmezse) adalet tam olarak tesis edilmediği gibi enflasyona ezdirmeme sözü de tam olarak yerine getirilmemiş olacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim