Ekonominin zor durumda olduğunu, esnaf, memur, çiftçi ve işçilerin ay sonunu zor getirdiğini kaydeden Özbal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Borcu borçla, kredi kartı borcunu diğer kredi kartı ile kapatmaktadırlar. Merkezi hükümetin yaptığı zamlar yeterince belimizi bükmektedir. Bunların üzerine bir de Belediye birimlerimizin yapacağı zamlar halkımızı çok fazla ekonomik anlamda zorlayacaktır.

Yapılmak istenen zamlara bir göz atacak olursak;

Ulaşım yapılan zamlar. Ticari araçlarda reklam bulundurulması için yetki belgesine (450-500 TL). Ticari araçlarda reklam bulundurulması için izin belgesine zam yapılması (105-115 TL). S plakasındaki fiyat artışı (105.000-115.000 TL). Yıllık çalışma ruhsatlarının vize ücretlerine zam yapılması. M ve S plakalarının devirlerinde alınan devir izin belgelerindeki fiyat artışları. Otobüs terminalinde yapılan fiyat ayarlamaları ve yeni artışlar. D4 uygunluk belgesi için alınan ücretlerin arttırılması.

Belediyeye ait otoparkların zamlanması. Son olarak araç oto pazarına giren araç ücretine neredeyse %100 yakın zam yapılmıştır.

Anlaşılan o ki Sayın Başkan uzun zamandır şahsımın ve grubumuzun isteği üzerine oto pazarına yapılan asfaltın parasının, bir an önce çıkartmak amacı güdüldüğünü görmekteyiz.

Tarafınızca yapılacak bu zamlara, geçim sıkıntısında kıvranan hemşerilerimizin hayrına olmadığından şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak hayır oyu kullanacağız.

Zamlara hayır diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim