Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar gereği daha önce 2 Mayıs 2017’de, daha sonra ise 1 Ocak 2020 yılına ertelenen Enerji kimlik belgesi zorunluluğunun ilimizdeki durumunun araştırılması konusunda İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Tuğrel tarafından önerge verildi.

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ikinci toplantısında gündeme geçilmeden önce bir önerge veren Mesut Tuğrel, “Enerji Kimlik Belgesi nedir? Nasıl alınır?. Çorum’da bugüne kadar hangi yapılar için bu belge alınmıştır. Uygulama nasıl yürütülüyor.? Bu konular araştırılarak kamuoyunun dikkatini çekmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle bu önergeyi veriyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise bu önergenin gerçekten çok önemli olduğunu, enerji güvenliği ve verimliliği açısından Enerji Kimlik Belgesi uygulamasını önemsediğini kaydetti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Halil İbrahim Kaya yaşanan yangınların bir çoğunun prizlerden kaynaklandığını, asansörlerdeki güvenliğin de önemli olduğunu belirtti. Kaya Enerjide dışa bağımlı bir ülke olarak binalarda enerji güvenliği ve verimliliği sağlanmasının dış ticaret açığının azalmasına da katkı sağlayabilecek bir olduğu olduğunu sözlerine ekledi.

Önerge incelenmek ve değerlendirilmek üzere komisyona havale edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim