Çorum OSB toplantı salonunda gerçekleştirilen 2 aylık eğitim tamamlandı. Farklı disiplinlerden 15 kursiyerin katıldığı projeyi 11 kursiyer başarıyla bitirdi.

8 hafta süren projede Tasarım, Üretim ve Malzeme derslerini Endüstriyel Tasarımcı Gamze Güven verirken; Kişisel Gelişim dersine Kaan Yücekent verdi.

Dersler sonrasında pratik deneyim kazanmak için Monemedical, Ece Seramik, Alapala Makine ve Çakır Tarım Makinaları firmalarında 8 günlük stajlar, Endistriyel Tasarımcı Çağrı Şahin koordinatörlüğünde tamamlandı.

Kursu başarıyla tamamlayan Cansu Ceylan, Şüheda Hallı, Nazlıcan Özten, Züleyha Kireç, Süleyman Kalıpcı, Veli Özbilgen, Ebru Kılınç, Avni Sağlam, Neslihan Yargan, Melis Cenik ve Yasemin Genç isimli öğrenciler sertifikalarını Hitit Üniversitesi Rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen bir törenle aldılar.

Sertifika töreninin ardından ise bu eğitimlerin niteliği, kazanılan deneyimler ve sağlanan iş imkânları kapsamında bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan OKA Genel Sekteri Mevlüt Özen, Serdar Kabukçuoğlu, Erdener Özçetin, Gamze Güven, Şuayip Helvacı ve Çağrı Şahin, bu tip eğitimlerin ve gençlere yönelik iş imkânı sağlama girişimlerinin Çorum’a önemli katkı sağlayacağını dile getirdiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim