İl Genel Meclisi, Nisan ayının ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Halil İbrahim Kaya’nın rahatsızlığı nedeniyle Meclis 1. Başkan Vekili Ali Sami Odabaş’ın başkanlığında dün 13:30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 25. maddesi gereğince İl Encümeni için 3 üyenin belirlenmesi için seçim yapıldı.
Gizli oy, açık tasnif usulüyle yapılan seçimde AKP Grubu tarafından önerilen 3 isimden Erhan Akar 36, Ali Sami Odabaş ve Üzeyir Esenkaya ise 35’er oyla yeni İl Encümeni olarak belirlendi.
Daha sonra ihtisas komisyonlarında görev yapacak yeni üyelerin saptanması için seçimlere geçildi. İlk olarak kurulması zorunlu ihtisas komisyonlarından Plân ve Bütçe Komisyonu’nun yeni üyeleri belirlendi. Buna göre bu komisyonda AKP Grubu’ndan Mustafa Alagöz, Alaattin Coşkun, Ramazan Kelepircioğlu, İkram Şahin, Ömer Çatalpelit ve Süleyman Şener, CHP’den ise Yıldız Bek yer aldı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda AKP’den Erhan Akar, Halil İbrahim Kaya, Abdurrahman Karagöz, Erdoğan Köroğlu, Mustafa Çatar ve Arif Çamiçi ile CHP’den Haydar Erdem yer bulurken, Eğitim ve Kültür Komisyonu’na AKP’den Yurdanur Özzehinli, Alaattin Coşkun, Celalettin Aksan ve Hacı Bolat ile CHP’den Dilaver Yıldırım seçildiler. Oluşturulması zorunlu son komisyon Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda ise AKP’den Aziz Sarüce, Ünal Cevizci, İzzet Ünsal ve Mehmet Yücel ile CHP’den Burçin Solmaz Polat yer aldılar.
Diğer ihtisas komisyonları ve bu komisyonlarda görev alacak Meclis üyeleri ise şu şekilde oluştu:
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: AKP - Yusuf Kaya, Mustafa Çelik, Ekrem Yıldırım, İsmail Vural, CHP - Satılmış Kökcü
Gençlik ve Spor Komisyonu: AKP - Ünal Cevizci, Mustafa Çatar, Mustafa Yıldız, Mesut Tuğrel, CHP - Satılmış Kökcü
Turizm Komisyonu: AKP - Nurettin Karaca, Abdullah Meteoğlu, Hacı Mustafa Şimşek, Mehmet Tatlısu, CHP - Burçin Solmaz Polat
Aile ve Engelliler Komisyonu: AKP - Arif Çamiçi, Yusuf Kaya, Mustafa Çelik, Sadettin Babuçcu, CHP - Dilaver Yıldırım
Araştırma Geliştirme Komisyonu: AKP - Yurdanur Özzehinli, CHP - Yıldız Bek ve MHP - Celal Güngör
Tüm komisyon seçimlerinde AKP ve CHP Grupları tarafından önerilen isimler topluca üyelerin görüşüne sunularak, oy birliğiyle kabul edildiler.


 (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim