Rektör Alkan’ın söyleşisine Alperen Ocakları Çorum Şube Başkanı Fatih Yücel ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ocak üyesi çok sayıda öğrenci katıldı.
Gençlerle meslekî deneyimlerini paylaşan Rektör Alkan, onlara daha anlamlı ve başarılı bir hayat için çok çalışmaları yönünde tavsiyede bulundu.
Prof. Alkan, günümüzdeki en büyük kaynağın “insan” olduğuna vurgu yaparak, “Bu dünyadaki her insan çok önemli ve kutsaldır. Hayat devam ettiği sürece iyi ile kötünün mücadelesi devam edecektir. Bize düşen bu ülkenin temel kodlarıyla uğraşmadan, Allah rızası için hizmet etmektir. Devraldığımız mirası değerlendirmeli ve uzun vadeli çalışmalar yapmalıyız. Hiç ölmeyecek gibi dünya, yarın ölecek gibi ahiret için çalışmalıyız. Eğitimcisinden öğrencisine kadar herkes işini en iyi şekilde yapmalıdır. Yapmak isteyip de yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Ben, bin kere dünyaya gelsem yine akademisyen olmak isterdim. Para kazanmak güzel ama insan yetiştirmek; ilim, irfan öğrenmek ve öğretmek başka bir duygudur. Sizlere de akademisyen olmanızı tavsiye ederim.” diye konuştu.



TÜRK OCAKLARI’NA ZİYARET
Öte yandan Rektör Reha Metin Alkan, Türk Ocakları Çorum Şube Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.
Rektör Alkan, Üniversite’nin kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, Üniversite ve Çorum’un gelişimi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Türk Ocakları Çorum Şube Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemizde yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Biz de işbirliğine her zaman hazırız. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar dileriz.” dedi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim