1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tahtasız, "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz, biz bayrağımızı seviyoruz. Biz insanımızı seviyoruz, biz insanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz. Biz görüşü ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Biz toplumda gerginlik istemiyoruz. Biz kavga istemiyoruz. Biz kendi ülkemizde huzur içinde, barış içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Tahtasız, dünyanın barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacının olduğunu vurgulayarak, anaların, çocukların gözyaşı dökmediği, savaşsız, şiddetsiz, sömürüsüz, tüm insanlığın yüreklerinin barış için attığı bir düzen oluşturmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

“En güzel şiir, en güzel türkü barıştır” diyen Tahtasız, “barış türküleri söylemeye, barışı dillendirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Tahtasız, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Özellikle, ateşten bir çemberin içinde yer alan Ortadoğu’da acil ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi, çocukların, kadınların, gençlerin huzur içinde yaşadığı, mutlu yarınlara uyanabildiği günler en büyük arzumuzdur. Bütün mücadelemiz, barışın ve huzurun, demokrasi ile çoğulculuk ilkesinin güçlendirilip geliştirilmesi ile farklılıklara saygı ile sağlanması içindir. Bu mücadelemizin aydınlama ışığı ve yol göstericisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atamızdan bizlere miras, hem ulusal hem de evrensel bir temele dayanan bu ilke ışığında, bölgemizde ve dünya genelinde barışı savunmaya devam edeceğiz.

Toplumsal barışa karşı yapılan saldırılar, terör eylemleri karşısında durmak insani ve vicdani görevimizdir. Şiddet yoluyla insanların yaşam hakkının ellerinden alınması hiç bir zaman kabul edilemez. İnsanımız ancak barış ortamında mutlu ve huzurlu yaşayabilir. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün bir başlangıç olmasını umut ederek, barış içinde, bir arada yaşayacağımız günlerin umuduyla, demokratik siyasetin egemen olduğu bir gelecek için yan yana durmalıyız. Barışın, sevginin egemen olduğu, savaşların, şiddetin olmadığı bir dünya umuduyla 'Dünya Barış Günü' kutlu olsun."

Editör: TE Bilisim