Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri tarafından düzenlenen “Mendilimde Gül Oya; Geçmişten-Geleceğe Geleneksel İğne Oyası Motifleri” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Geleneksel Türk motiflerini modernize ederek günümüze uyarlamak ve günümüzde kullanılabilir hale getirmek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Yarışmaya, 12 eser katılırken ikisi mansiyon olmak üzere toplam 5 kişiye ödül verildi. Ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Fatma Geniş ve Nahide Tekin, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez, yarışmacılar ve aileleri katıldı.

“KADINLARIN KENDİLERİNİ DAHA İYİ İFADE ETMELERİNİ İSTİYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde Çorumlu kadınların kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri adına yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi. Hakyemez “Kadınların kendilerini daha iyi ifade etmek için farklı yollar kullanır. Bizler de Kadın Kültür Merkezlerimizde Çorumlu kadınların kendilerini ifade etme yollarına yeni yollar, kendilerini ifade etme dillerine yeni diller, yeni kelimeler eklemeyi hedefledik ve kadınlarımızı yolların en güzeli sanatla buluşturduk. Bu buluşmadan Türk kültürünün, zarafetinin en güzel buluşması olan “Mendilimde Gül Oya” yarışmasını düzenledik. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyor ödül alanları ise tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle dereceye giren yarışmacılara verilen ödüllerin yanı sıra eserleri değerlendiren jüri üyelerine ve Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri İğne Oyası Öğretmenlerine çiçek ve hediyeler verildi.

Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Nilgün Çevik, Özlem Kaya, Necla Kazancı, Hacer Kavukçu ve Hasibe Şamlı’ya, öğretmenler Hatice Keser, Seval Eker, Sibel Can, Vildan Kaleli ve Yurdeşen Duman’a hediyeleri ve çiçeklerini Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir’in eşi Emine Zahir ve Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu’nun eşi Sema Yabacıoğlu tarafından verildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda yarışmada mansiyon ödülüne Ferda Fırat ve Müzeyyen Uzun layık görülürken yarışmanın üçüncüsü Hacer Tilkicioğlu, yarışmanın ikincisi İlknur Kurtuluş, yarışmanın birincisi ise Nurdane Sanguroğlu oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Emekli Öğretim Görevlisi Edebiyatçı Yazar Mehmet Tatlısu birlikte verdi. Yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren eserler Buhara Kültür Merkezi fuaye salonunda törene gelenlerin beğenisine sunuldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim