16 Nisan Referandumu sonrası durum değerlendirmesi yapmak üzere emekli eğitimcilerle bir araya gelen CHP İl Başkanı Suvacı, “Partimizin bulgur kazanı gibi kaynadığı iddiaları asılsızdır. Bizim partimizde herkes için Genel Başkan olma yolu açıktır.” dedi.

Referandumda yüzde 48 “Hayır” oyu çıkması üzerine iktidar partisi AKP’nin CHP’de huzursuzluk varmış gibi göstermeye çalıştığını savunan Suvacı, “Partimizin bulgur kazanı gibi kaynadığı iddialarını ortaya atanlar, kendi iç huzursuzluklarını gizleme çabasındalar. Referandumdaki başarısızlıklarını CHP’nin üzerine oynayarak kapatmaya çalışıyorlar. CHP’deki demokratik ortam, başka hiçbir partide yoktur. CHP’nin iç işleri hakkında görüş belirtmek için önce parti üyesi olmak gerekir. Üye olan herkes, iç hukuk yollarını gözeterek, partinin yetkili kurullarında yer alabilirler.” Diye konuştu.

Bir televizyon programında Atatürk’e yönelik hakaret içerikli söylemleri, sert bir dille eleştiren Hasan Suvacı, “Son günlerde tarihçi geçinen birtakım zevatın, Atatürk’e dil uzatmasını kabul etmiyoruz, şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyet’in okullarında okuyan bu insanların, ülkemizin kurucusu ve millî kahramınımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ailesine ve namusuna dil uzatması çürümüş bir zihniyetin tezahürüdür. Bunlar, çocuk yaşta evliliği savunan zihniyetin dışavurumudur.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumla ilgili tutumuna da değinerek şöyle devam etti:

“YSK’nın tutumu, referandum sonuçlarına gölge düşürmüştür. Bu yanlışlığın giderilmesi için CHP olarak tüm hukûkî mücadelemizi sürdürüyoruz. 2019 seçimlerine kadar halkımıza rejim değişikliğinin getireceği sıkıntıları şimdiden en iyi şekilde anlatacağız. Partili bir Cumhurbaşkanı, toplum üzerinde psikolojik bir baskı doğuracak olsa da öyle inanıyorum ki yüce halkımız 2019 seçimlerinde en doğru kararı verecek basirete sahiptir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim