- RECEP SERBES -
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri 2009 yılından itibaren kent estetiğine son derece önem verdiklerini belirterek, Çorum’un daha fazla yeşil dokuya sahip olması yönünde büyük projelere imza attıklarını söyledi.
Son yedi yılda hizmete sokulan 182 semt parkı ve 18 büyük park ile Çorum’u yeşil bir kent hâline dönüştürdüklerini kaydeden Muzaffer Külcü, “Yeşil alan ve park çalışmalarında en büyük projemiz Kentpark projesidir. Kentpark’taki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kentpark tamamlandığında şehrimizdeki en büyük parkın yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olacak. Yaklaşık 200 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kentpark’ta yapay gölet, çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, çocuklar için trafik eğitim parkı, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence amaçlı bölümler yer alacak. Çorum’un en büyük yeşil alanı olacak park ile birlikte şehrimiz her anlamda daha güzel bir görünüme kavuşacak. 2017 yılı sonunda Kentpark’ı hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı plânlıyoruz.” diye konuştu.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü

Kentpark’ta yapay gölet, çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, çocuklar için trafik eğitim parkı, açık hava konser alanı ve amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence amaçlı bölümler yer alacak.

Kentpark inşaatından bir görünüm…
 
“YILLARIN ÖZLEMİ, KENT MEYDANI İLE SONA ERECEK”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un yıllardır özlemle beklediği Kent Meydanı projesinde çalışmaların devam ettiğini anımsatarak, “Valilik karşısında devam eden inşaat çalışmaları tamamlandığında Çorum, modern bir kent meydanına kavuşmuş olacak.” dedi.
Meydanların şehirlere kimlik kazandırdığına vurgu yapan Başkan Külcü, “Şehrimiz için verdiğimiz değişim sözümüzün en önemli adımlarından birini de Kent Meydanı ile atıyoruz. Meydanlar şehirlerin algı noktasıdır. Bu tür çalışmaları yaparken şehrimizi kimlikli bir şehir hâline getirmek gayretindeyiz. Uzun bir hazırlık döneminden sonra başlattığımız Kent Meydanı projesi 2017 yılı sonunda tamamlandığında şehir merkezi bambaşka bir hüviyete bürünmüş olacak. Kent Meydanı, Çorum’un yeni yaşam merkezi hâline gelecek.” ifadelerini kullandı.


2017 yıl sonunda tamamlanması plânlanan Kent Meydanı, Çorum’un çehresini değiştirecek.

Kent Meydanı inşaatında hafriyat çalışmaları devam ediyor.
 
“ÇORUM’UN KÜLTÜREL HAYATINI DİRİ TUTUYORUZ”
Başkan Muzaffer Külcü, Belediye olarak bugüne kadar çeşitli türlerden çok sayıda kültür ve sanat etkinliğini Çorum halkıyla buluşturduklarını dile getirerek, pek çok etkinliğin de ilk kez kendi dönemlerinde düzenlendiğine dikkat çekti.
Yaptıkları kültürel etkinliklerle şehrin sosyal hayatını diri tuttuklarını ifade eden Başkan Külcü, “Millet olarak bizi biz yapan değerleri zenginleştirmek ve bizden sonraki kuşaklara da taşımak hususunda bir sorumluluk sahibi olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Panel, konferans, sempozyum ve çalıştay gibi faaliyetlerimizle kültürel hayata yön veriyoruz.” dedi.





TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA KÜLTÜR GEZİLERİ
Çorum Belediyesi’nin kadınlar, çocuklar, öğrenciler, şehit yakınları ve gazilere yönelik kültür gezileri düzenlediklerini hatırlatan Başkan Külcü, şimdiye kadar binlerce kişiyi başta Çanakkale olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Konya, Kastamonu, Amasya, Tokat, Nevşehir, Kars ve Erzurum gibi farklı yerlere götürdüklerini söyledi.
2016 yılında sadece Çanakkale gezisine katılan kişi sayısının 11 bin 500’e ulaştığını bildiren Külcü, “29 Ekim itibarıyla Çanakkale turlarını bu yıl için sonlandırmış olacağız. Düzenlenen gezilerle insanlarımız bugüne kadar gidip göremedikleri yerleri tanıma imkânı buluyorlar. Önümüzdeki süreçte mevcut tur güzergâhlarımıza yeni noktalar ekleyerek bu hizmetimizi genişletmeyi plânlıyoruz.” şeklinde konuştu.


 
Editör: TE Bilisim