İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ve gençlik kolları üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, 28 Ocak’ta gerçekleştirilen il kongresine katılımlarından ötürü TÜGVA Çorum Şubesi üyelerine teşekkür etti.

Gençlerin geleceğin teminatı olduklarını belirten Karadağ, ziyarette şu görüşleri dile getirdi:

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan 2017 halk oylamasında siz değerli gençlerimize verdiği değeri biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Sistemini düzenleyen Anayasa Değişikliği kanun maddelerinden biri de, milletvekili seçilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesi,16 Nisan’daki referandumda sandığa gittiğimizde milletvekili seçilme yaşının 18’e çekilmesini de oylamış olduk. 18-25 arasında yaklaşık 9 milyon gencimiz kendisini temsil etme hakkı buldu. Mesele oy kullanma hakkına sahip tüm seçmenler arasında çok önemli bir seçmen kitlesinin temsil meselesidir. Meclis’in yüzde 11’ini seçme hakkına sahip gençlerin seçilme hakkına sahip olmasından söz ediyoruz.

Dünyadaki en büyük gücü genç nüfusu olan Türkiye’den bahsediyoruz.

Dünyada değişimi yakalayacak genç beyinler, küresel aktör olabilme yolunda ilerleyecek genç liderler yetiştirebilirsek ancak o zaman geleceğimizi garanti altına alabiliriz. Geleceğimizi ancak gençlerimizin üzerine sorumluluk yükleyebilirsek inşa edebiliriz. Geleceği siz değerli gençlerle birlikte inşa edeceğiz, sizler geçmişini bilen geçmişten ders çıkartan geleceği sımsıkı dört elle sarılan bir nesilsiniz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karadağ’a teşekkür eden TÜGVA Çorum Şubesi Başkanı Kerep Ölçer ise “Ülke olarak geleceğimizi inşa etme hazırlığında olduğumuz bugünlerde sivil toplum ve siyasetin bir arada olması daha hızlı ve çözüme odaklı kararlar alınmasında etkili olacaktır. İlimiz, ülkemiz ve gençlerimiz için neler yapabiliriz, 2023 ve 2053 ülke vizyonuna birlikte nasıl katkı sunabiliriz, bunları gönül rahatlığıyla paylaşıp istişare edebileceğimiz bir ortama kavuştuk çok şükür. Gençler geleceklerini kendileri inşa etmek istiyor. Değerli il başkanımın da bu konuda hassas olduğunu biliyorum. Gençler için en güzel ve makûl olanı el birliğiyle sunacağımızdan şüphemiz yoktur.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim