Avrasya Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı, hemşehrimiz yazar Osman Çeviksoy’un jüri başkanlığını yaptığı yarışmada “Yıldızları Değiştirmek” adlı hikâyesiyle ikincilik alan Osmaniyeli Emrah Kanlıkama 13 yıldır Çorum’da görev yapıyor.
Daha önce Bedri Rahmi Eyüboğlu Öykü Yarışması’nda üst üste iki derece alan Emrah Kanlıkama ayrıca Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’nda iki derece ve Mahmut Tunaboylu Öykü Yarışması’nda 2.’lik elde etmişti.
İlki, büyük Türk dil bilgini Kaşgarlı Mahmut’un 1000’inci doğum yılı olan 2008’de düzenlenen yarışma, bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi.
Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Türkmenistan ve Balkanlar olmak üzere tüm Türk dünyasını kapsayan yarışmaya Türkiye Türkçesiyle 49 yazar 54 eserle katıldı. Bu eserler Osman Çeviksoy, Aysun Demirez Güneri, Dursun Kuveloğlu, Ataman Kalebozan ve Hüseyin Özbay’dan oluşan Türkiye jürisi tarafından önce şartnameye uygunluk yönüyle, sonra da tamamen sanatsal açıdan titizlikle değerlendirilerek ilk üç derece belirlendi.
Buna göre yarışmanın Türkiye etabında “Türbedar Risalesi” adlı hikâyesiyle Mehmet Akif Duman birinciliğe uzanırken; Emrah Kanlıkama, “Yıldızları Değiştirmek” adlı hikâyesiyle ikincilik, Akın Çokuğurluel ise “İncir Reçeli” adlı eseriyle üçüncülük elde ettiler.
 
EMRAH KANLIKAMA KİMDİR?
1981 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dünyaya geldi. Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü’nden 2003’te mezun oldu ve aynı yıl Çorum’a Türkçe öğretmeni olarak atandı. 13 yıldır Çorum’da Milli Eğitim’e bağlı çeşitli kurumlarda Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Kanlıkama, Hitit Üniversitesi, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı’nda, İslam Felsefesi özelinde yüksek lisans yapmaktadır. Kanlıkama’nın Yedi İklim, Hece Öykü ve Berceste adlı edebiyat dergilerinde eserleri de yayımlandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim