Belediye-İş Çorum Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Yurdakul, Suriye’yi ve Irak’ı bu hale getirenlerin emperyalistler olduğunu söyledi. “Emperyalistlerden bize asla dost olmaz” diyen Yurdakul, “Bunu, bu ülkeyi yönetenlerin de bilmesi gerekiyor. Bizim çocuklarımız kolay yetişmiyor. Ateş ne yazık ki düştüğü yeri yakıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 3.5-4 milyon Suriyelinin bulunduğunu kaydeden Yurdakul, “Bunların 400 bini askerlik çağında. Bunlar Türkiye’de yan gelip yatıyorlar, Akdeniz sahillerinde denize giriyorlar. Toplayın bunları ve eğitin. Gitsinler devletleri için savaşsınlar.

İktidar temsilcileri, kuzey Suriye’de Suriyeliler için konut yaptırılacağını açıklıyorlar. Bizim ise şehit olan çocuklarımızın evlerine haciz gönderiliyor. Bunlar olacak işler değil” dedi.

Ülkede demokrasinin olması gerektiğini belirten Yurdakul, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bunları bizim konuşmamız, siyasilerin işine gelmiyor. Demokrasi ve özgürlük olmadan ülkede hiçbir şey olmaz. Evrensel normlarda bir demokrasimiz ve hukuk devletimizin olması lazım. Ancak görüyoruz ki 18 yılla yargılanan gazeteci bir telefonla bırakılabiliyor. Burası çadır devleti mi? Adalet, hukuk, demokrasi, özgürlük; bunlar olmazsa olmazlarımızdır.

Ülkede üniversiteler konuşmuyor, sendikalar ise susturuluyor. Eğitimli ve örgütlü bir toplum yoksa ülke sıkıntı içerisinde demektir.

1980’de nüfusumuz 40 milyonken 2.5 milyon sendikalı işçi vardı. Şimdi nüfusumuz 81 milyon ancak toplu iş sözleşmesinden yararlanan sendikalı işçi sayısı 650 binde. Sendikaların güçlü olması gerekiyor. Ülkemizde ne yazık ki sendikalar da özgür değil, kontrol altında tutuluyorlar. Üniversitenin ve işçi sınıfının susturulduğu ülke, demokratikleşemez, özgürleşemez. Bunların ikisi de şuan kontrol altında.

İnsanları aç bırakma tehdidiyle sendika değiştirmeye zorluyorlar. Sungurlu’da, Merzifon’da belediye başkanları çalışanlarının hangi sendikaya üye olmaları konusunda hiçbir girişimde bulunmazken, Havza’da insanlar ekmeğiyle tehdit edildi. İşçi sınıfı partizanlık yapmamalı. Eğer yapıyorsa ülkesine ve ailesine ihanet ediyordur. İşçi sınıfı sadece doğruya ve yanlışa bakmalı. Kim doğru yapıyorsa onu desteklemeli. Bizim politikamız, ailemizi, çocuklarımızı namerde muhtaç ettirmeden yarınlara taşıyabilmektir.

Belediye-İş Sendikası’nı siyaset yapmakla itham ediyorlar. Belediye-İş Sendikası’nın bir siyasi partisi var, o da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’tir. Lideri de Mustafa Kemal Atatürk’tür.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim