Emir, çağrısında, "Geçmişte yaşanan yanlışlar, eksikler ya da hatalar bizleri ve ülkemizi büyütmez. Şikâyetçi olmak bizi kurtarmaz. Bir, iri ve diri olarak, sağ-sol ayrımı yapmadan Çorum ve Çorumluların ortak hedefleri için çalışmak, bizlerin tek çıkar yoludur. Çünkü Çorum tek yürek ise ülkemiz de tek yürektir " dedi.

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyonu Genel Başkanı olarak, kuruldukları günden bu güne beş yıldır her zeminde, her zaman bu ihtiyaçları gündeme getirdiklerini hatırlatan Emir, birliktelik çağrısında bulunurken, yapılması gerekenler ile ilgili de önerileri sıraladı.

“Çözüm çok kolay, "Bir olmak, iri olmak ve diri olmak"tır” diyen Emir, milletvekilleri, belediye başkanları, oda ve sendika başkanları, bürokratlar, akademisyenler, bilim adamları, sanayici ve işadamları, yerel ve ulusal basın kuruluşları, konfederasyon, federasyon, dernek ve vakıfların en kısa sürede, “Çorum, Adalet ve Kalkınma İstiyor” adı altında temsilciler düzeyinde ön toplantı yapmasını önerdi.

Emir, “Geçmişte yaşanan yanlışlar, eksikler ya da hatalar bizleri ve ülkemizi büyütmez. Birbirimizden şikâyetçi olmak bizi kurtarmaz. Ayırmadan, kayırmadan, ama ya da ancak demeden; Çorum'daki bütün unsurları esas alarak bir, iri, diri olmak ve sadece ortak ulusal değerlerimiz ve de hedeflerimiz için çalışmak; bizlerin, ilimizin ve ülkemizin tek çıkış yoludur. Şu asla unutulmamalı, Çorum tek yürek ise ülkemiz de tek yürektir” ifadelerini dile getirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim