Emek Partisi (EMEP) Çorum İl Örgütü, IŞİD barbarlığından kaçarak Türkiye’ye sığınanlar için “kız kardeşlik köprüsü” oluşturdu.
Ortadoğu, geçtiğimiz Eylül ayında Kobane’ye saldıran ve binlerce Kürt, Ezidi, Türkmen ve Arap’ı yurtlarından eden IŞİD terör örgütünün oluşturduğu kargaşa ve kaos ile mücadele ederken, havaların iyice soğuması ile birlikte yurtlarından olan Kobaneliler de zor günler geçirmeye başladı.
EMEP İl Örgütü, semt pazarlarında stant açarak Kobane için yardım kampanyası başlattı. EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve çok sayıda parti üyesinin katıldığı etkinlikte, kadınlar tarafından yapılan kek-pasta ve çay satışı yapılırken, satışlardan elde edilen para ile de çocuklara mama, bez ve kışlık kıyafetlerin alınacağı açıklandı.
Kampanya ile ilgili açıklama yapan EMEP İl Başkanı Üşüdür, “Ortadoğu’da terör estiren insanlık düşmanı, kadın düşmanı IŞİD ve destekçisi olan devletlere karşı eşit, özgür ve demokratik bir yaşam inşa etmeye çalışan Rojava, Şengal ve Türkmen halkları direniyor” dedi.

“IŞİD KAZANIRSA EN ÇOK KADINLAR KAYBEDER”
IŞİD’in kazanması halinde en çok kadınların kaybedeceğini ifade eden Üşüdür, “IŞİD kendi dini inancına sahip olmayan herkesi katlediyor, kadınlara tecavüz ediyor, cariye yapıyor, köle pazarlarında satıyor. Bu vahşetten kaçarak evlerini bırakmak zorunda kalmış, açlık ve soğukla boğuşan onbinlerce insan sınırdaki çadır kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.
Şimdi insanlığımızı, kardeşliğimizi gösterme zamanı. Acıya ortak olma, ellerimizi onların elleriyle birleştirme zamanı, “kız kardeşlik köprüsü” kurma zamanı. Yoksulluğa, yorgunluğa, soğuğa, hastalığa, kötülüğe karşı direnen kız kardeşlerimize ses verelim, el uzatalım. Elimizden ne geliyorsa, kışlık kıyafetler, battaniye, kuru gıda, çocuklar için bez, mama toplayalım, atkı, bere ve kazak örelim” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim