Çorum’da Emek Partili kadınlar tarafından IŞİD terör örgütünün zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen Kobaneliler için başlatılan yardım kampanyasına desteğin büyük olduğu belirtildi.
Kobanelilerin özellikle kışlık giysi, bebek bezi ve bebek mamasına ihtiyaçlarının olduğunu belirten EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, “Elimizden geldiği kadar tüm halkımıza ulaştık ve halkımız da bizi ilgiyle karşıladı. Semt pazarlarında kek ve çay satışı yaparak elde ettiğimiz para ile bebek bezi ve bebek maması aldık” dedi.
Türkiye’de insanların önemli bir kısmının yoksulluk sınırı altında yaşadığını ancak savaş mağduru insanların durumunun daha kötü olduğunu ifade eden Üşüdür, “Başka bir ülkede hayat mücadelesi vermek çok zor bir durum. EMEP’li kadınlar olarak bunun farkındayız. Kobaneli kız kardeşlerimize küçük de olsa bir yardımımız olduysa ne mutlu bize” diye konuştu.
Üşüdür, toplanan giysi, bebek bezi ve bebek mamasının en kısa zamanda gönderileceğini de dile getirdi.

“BELEDİYE’DEN TALEBİMİZE CEVAP GELMEDİ”
Öte yandan yardım amacıyla Çorum Belediyesi’ne dilekçe ile başvurduklarını belirten EMEP İl Başkanı Üşüdür, “Dilekçimize hiçbir şekilde cevap alamadık. Çorum Belediyesi’nin tavrını da burada görmüş olduk” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim