Emek Partisi İl Başkanı Meliha Üşüdür, KESK Çorum Şubeler Platformu adına SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk de yaptıkları açıklamalarla DİSK’in eylemine destek verdiklerini bildirdi.
Metal işçilerinin grevinin kararlı ve mücadeleci bir çizgide ilerlemesi ve kazanımla sonuçlanmasının sadece grevdeki metal işçileri açısından değil, tüm işçi ve emekçiler açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Eğitim-Sen Başkanı Öztürk, “Bu nedenle işçi ya da memur ayrımı yapmadan tüm işçi ve emekçilerin bu onurlu mücadelenin kazanımla sonuçlanması için metal grevi sahiplenmesi, metal işçilerine yalnız olmadıklarını hissettirmeleri gerektiği açıktır. Türkiye`de işçi ve emekçilerin en temel haklarına yönelik saldırıların hız kazandığı, kamu emekçilerinin iş güvencesinin, işçilerin kıdem tazminatının hedefe konulduğu bir dönemde metal işçilerinin grevi, Türkiye sınıf hareketi ve sendikal hareket açısından tarihi önemde bir grevdir. Metal işçilerinin grevi, kamu emekçilerinin önümüzdeki dönem başlayacak olan toplu sözleşme gidişatında belirleyici etkisi olacak bir grevdir. Bu anlamda bu grev, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin, hepimizin grevidir” dedi.
Metal işçilerinin dayatmalara karşı, insanca yaşamak ve çocuklarının geleceği için grev yaptığını söyleyen Kücatüfek ise KESK olarak grevin başarıya ulaşması için her türlü desteği sunacaklarını, haklı olunan davada emeğinin karşılığını isteyen işçilere destek olmak için tüm Çorumluları davet ettiğini bildirdi.
Yandaş sendikaların dayatmasına teslim olmayan işçilerin grev kararı aldığını ve parti olarak onlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten EMEP İl Başkanı Üşüdür ise “Partimiz Türkiye işçi sınıfı, emek hareketi ve demokrasinin işletilmesi acısından kritik bir öneme sahip olduğu grevin patronların kölelik koşullarında çalışmaya dayatmasına bir itirazdır bu tür grevlerin patronların ve onların örgütlerinin işçilerin birliğini bozma ve direncini kırmak için çeşitli oyunlar oynamaktadır. Emek Partisi olarak, metal işçisinin grevinin önemini ve karşı karşıya kalacak saldırıları biliyoruz destekle yetinmeyip tüm olanaklarımızla bu grevin güçlenmesi için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim