EMEP İl Başkanı Meliha Üşüdür, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve partililerin katıldığı bildiri dağıtımı, Cuma namazı çıkışında gerçekleştirildi.
MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) ile DİSK, Türk İş ve Hak İş'e bağlı metal sendikaları arasındaki grup sözleşmelerinin 150 bin işçi adına devam ettiğini ve Türk Metal ve Çelik İş’in metal işçilerinin umudunu yine boşa çıkararak “satış sözleşmesine” imza attıklarının belirtildiği bildirire, “Yıllardır süren bu satışa ve zulme ‘artık boyun eğmeyeceğiz’ diyen DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş sendikası ve üyeleri, tüm işçi sınıfı adına da grev kararı aldı.
3 yıllık sözleşmelerle doğacak kayıpları istemiyoruz, esnek çalışma uygulamalarına geçit vermeyeceğiz, işbirlikçi ve demokrasiden anlamayan sendikacılarla hesaplaşacağız diyerek 29 Ocak 2015’te 15 bin Birleşik Metal İş üyesi işçi greve çıktı” denildi.
“Maddi ve manevi tüm gücümüzle greve çıkan sınıf kardeşlerimizi desteklemeliyiz” denilen bildiride, “Partimiz de işçilerin bu grevi desteklemeleri ve tüm sorunları çözmek için bir araya gelmeleri çağrısını yapıyor. Asgari ücrete, emekli maaşlarına simit zammını reva görenler aynı zamanda metal patronlarının isteğini yerine getirmiştir. Mücadele sadece metal işçisinin değil hepimizin olmalıdır.
Emek Partisi olarak, metal işçisinin grevinin önemini ve karşı karşıya kalacağı saldırıları biliyoruz ve destekle yetinmeyip tüm olanaklarımızla bu grevin güçlendirilmesi için çaba göstereceğiz.
Hangi iş kolunda olursa olsun, sendikalı sendikasız tüm işçi kardeşlerimiz bu grevin bir parçası olmaya, desteklemeye ve dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim