Dün Dernek önünde kalabalık bir emekli grubuna seslenen Milletvekili Ceylan, projenin ihalesinin bittiğini hatırlatarak, “Emeklilerimiz için yaptıracağımız konutlar 3+1, 2+1 ve 1+1 olmak üzere üç etaplı olacak. Bugünkü değerlerle ayda 200-300 TL. taksit ödeyerek emeklilerimiz konut sahibi olacak.” dedi.

Emeklilerin en güzel yaşam koşullarına layık olduğunu dile getiren Ceylan, toplam 700 konuttan oluşan projenin talep gelmesi durumunda artırılabileceğini belirterek, “Emeklilerimizden talep gelmesi hâlinde istenilen sayıda konut yapımının taahhüdünü veriyorum.” ifadesini kullandı.

Dernek Başkanı Hıdır Kınıklı’nın yaklaşık 6600 üyelerinin bulunduğunu hatırlatması üzerine, “Siz ne kadar konut istiyorsanız, o kadar konut yapacağız.” diyen Ceylan, emeklilerin zorlanmaması için peşinat da alınmayabileceğini söyledi.

Ceylan’dan önce söz alan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ise emeklilerin en iyi şartlarda yaşayabilmeleri için Hükûmet olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, “Eski Türkiye’nin hâlini yaşınız itibarıyla herkesten çok sizler daha iyi biliyorsunuz. Maaş kuyruklarını, hastane sıralarını kaldırdık. Şimdi de sistem değişikliğiyle daha güzel bir Türkiye kurmayı hedefliyoruz. Bunun için 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda bize destek olmanızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim