Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Erbakan Hükûmeti’nin 11 ayda yaptığını AKP İktidarı’nın 12 yılda yapamadığını belirterek, “2001 yılında asgari ücreti eleştiren bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan Bey, işçiye bir bardak çayla bir simidin çok görüldüğünü söylemişti. Maalesef bugünkü iktidar da eleştirdikleri asgari ücret zamlarında farklı bir durum ortaya koyamamıştır. Açlık sınırı 1200 lira, yoksulluk sınırı 1400 lira olmuşken asgari ücretin bin liranın altında kalması çizilen pembe tablolarla çelişki içermektedir.” dedi.
Doğalgaz, elektrik, su, ulaşım, kira, ekmek ve gıda ürünlerinde yaşanan yüksek artışların emekli ve memur maaşlarını erittiğini belirten Orhan Sakınmaz, “Sonuç olarak asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların çok düşük olduğu ortaya çıkmaktadır. Her fırsatta Türkiye’nin sürekli büyüdüğü ve geliştiği Hükûmet yetkililerince vurgulanıyor. Madem öyle bu refah payı neden emekli, memur ve asgari ücretlinin maaşlarına yansımıyor? Emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere ülkenin büyüme oranından pay verilmiyor, oysa bu kesimlere de refah payı kadar artış yapılmalıdır.” diye konuştu.
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Hükümet yetkilileri Türkiye’in son 10 yılda yüzde 300 büyüdüğünü söylüyor. Bu büyümede emekli, asgari ücretli ve memurların katkısı yok mudur? Niçin bu insanlara ülkenin büyüme oranından pay verilmiyor. Bütün emeklilere, memurlara ve asgari ücretlilere yapılması gereken iyileştirmeler ve vaatler sadece belli bir kesime yapılmış, büyük bir hataya imza atılmıştır. Hâkim ve savcılara öz evlat muamelesi yapılmış, diğer emekliler, memurlar ve asgari ücretliler üvey evlat muamelesi görmüştür. Gariban memurlara yapılan 123 liralık zam ve asgari ücretli ve emeklilere yapılan 37 liralık zamma karşılık hâkim ve savcılara 1155 lira, akademik personele ise 725-835 lira zam yapılarak maaş farkları arasındaki uçurum derinleştirilmiştir. Biz Saadet Partisi olarak eşitlik ve adaletten yanayız. Elbette ki bilim adamlarına, hâkim ve savcılarımıza gereken zamlar yapılmalıdır fakat bu sadece belirli bir zümreyi ve kamu kesimini değil bütün kamu ve asgari ücretli çalışanlarını kapsamalıdır. Dolayısıyla memurlara, emeklilere ve asgari ücretlilere de enflasyon farkı ödenmelidir. Madem ülke büyüyüp gelişiyor, bu gelişmeden ve büyümeden ayrım yapılmadan memur, emekliler ve asgari ücretliler de nasibini almalıdır. Sayın iktidar yetkililerine Erbakan Hocamız’ın asgari ücretliye, memura, işçiye, çiftçiye verdiği zamları hatırlatmak isteriz. Seçim zamanı gelince ‘Biz de Erbakan Hoca’nın öğrencileriyiz’ diyorsunuz, eğer Erbakan Hocamız’ın görüşünü ve yaptıklarını benimsiyor iseniz Erbakan Hocamız’ın yaptıklarından ders almalısınız. Güçlüden yana değil güçsüzün yanında olmalısınız. Her zaman hak ve adalet merkezli düşünmeli ve çalışmalısınız. Hükümetten 12 yıldır göremediğimiz söylem ve eylem birliği istiyoruz. Biz Millî Görüş teşkilatı olarak her zaman söylediğimiz gibi adil olacağız acil çözeceğiz. Erbakan Hükûmeti’nin 11 ayda yaptığını maalesef iktidar 12 yılda yapamamıştır. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim