Ak Parti Seçim Beyannamesinde de yer alan “emekliler için konut projesi” çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Çorum Emekliler Derneğinin talebi üzerine başlatılan projeyle ilgili; Çorum Merkez’de tespit edilen taşınmaz için planlama çalışmalarının başlatıldığı, imar planının onaylanmasından sonra gerekli değerlendirmenin yapılacağı ifade edildi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Finansal Daire Başkanı, hemşehrimiz Ayhan Karaca, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ı TBMM’de ziyaret etti.
Görüşmelerde, Çorum’a 1.500’ü dar-orta gelir gurubu, 1.388’i alt gelir grubu, 160’ı yoksul grubu ve 440’ı da gecekondu dönüşüm projesi olmak üzere 3.488 konutun vatandaşlara teslim edildiği vurgulanarak, devam eden ve planlanan TOKİ projeleri de detaylı olarak değerlendirildi.
Çorum Merkez Celilkırı Camii, 100 Yataklı İskilip Devlet Hastanesi, TSE Araç Kontrol Merkezi Binası, Alaca 2.Etap 220 Konut ve Ticaret Merkezi inşaatlarının devam ettiği, Kargı TOKİ 243 Konut ihalesinin 16.12.2015 tarihinde, Dodurga TOKİ 98 Konut ihalesinin de 12.01.2016 tarihinde yapılacağı bildirildi. Ayrıca yapımı devam eden Alaca 2.Etap projesi kapsamında 35 konutun emekli başvurusu kapsamında değerlendirileceği ifade edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim