Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı ve beraberindeki heyet Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam ve yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette dernek olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak ülke genelinde 108 şube ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Hıdır Kınıklı, Ankara Kızılay’da yapılan 110 yataklı misafirhanenin önümüzdeki günlerde açılacağını vurguladı. Çorum’da Silmkent üzerinde bulunan arsanın tapusunun TOKİ’ye geçtiğini belirterek ilk etapta emekliler için 700 konut yapılacağını anlatan Kınıklı bu konutlar için 6 bin 370 talep aldıklarını, bu nedenle TOKİ yetkililerinin de katılımıyla noter huzurunda bir kura çekimi gerçekleşeceğini bildirdi.
TOKİ’nin istediği tüm çalışmaları yaparak başvurularını tamamladıklarını ifade ederek konut için Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’dan da haber beklediklerini bildiren Kınıklı, göreve geldiklerinde 1080 üyesi olan derneğin bugün hepsi aidatlarını ödeyen 12 bin üyesi bulunduğunu da kaydetti.
Hıdır Kınıklı’nın göreve gelmesiyle birlikte Emekliler Derneği’nde önemli işlere imza atıldığını belirterek ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Türk Büro Sen Şube Başkanı Sami Çam ise yaptığı konuşmada emeklisi mutlu olmayan toplumların mutlu olamayacağını, gönüllerinden emeklilerin her anlamda daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmelerinin geçtiğini vurguladı.
SGK verilerine göre Çorum’da 101 bin emekli bulunduğunu, kendilerinin de bundan sonraki seviyede emekli olacaklarını hatırlatan Sami Çam, “Çorum emekli kenti olmuş durumda. Onlar için yapılan projeler bu bakımdan önemli. Biz de Kamu-Sen olarak her zaman emeklilerimiz ve derneklerinin yanındayız. Üzerimize düşen her göreve hazırız” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim