Dernek binasında emeklilere ait konut projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kınıklı, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine lanet okuyarak başladı.
“15 Temmuz hain kalkışmasında göğüslerini bu hayasızca saldırıya siper ederek toprağın kara bağrına düşen şehitlerimize yüce yaratandan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Tüm şehitlerimizin geride kalanlarına cenabı haktan sabrı celil niyaz ediyorum” diyen Kınıklı, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Böylesine büyük bir kalkışmada dik duruşu ile büyük Türk milletinin önünde duran Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımıza, askerlerimize, emniyet güçlerimize ve tüm milletimize sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz.
Tüm Türkiye gibi biz de Emekliler Derneği Çorum Şubesi olarak tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet diye haykırıyoruz. Bu uğurda Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı kutlu yolda kendilerine yol arkadaşı olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin.
7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen birlik beraberlik toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli beye de ayrıca şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi arz ediyorum. Allah milletimizin arasına fitne fesat sokmak isteyen tüm bölücü ve yıkıcı gruplara fırsat vermesin diye niyaz ediyorum.
Bu zor günlerde devletimize, milletimize sahip çıkarak, birlik beraberlik içerisinde bu badireyi atlatmamızda emeği geçen sayın Valimiz Necmeddin Kılıç beye, Milletvekillerimiz sayın Ahmet Cami Ceylan beye, Tufan Köse beye, İlksen Ceritoğlu hanım efendiye, Salim Uslu beye ve muhterem Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü beye de ayrıca teşekkürlerimizi arz ediyorum.
Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Emekliler Derneği Çorum Şubesi olarak devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Vatan savunmasında her birimizin yaşının ilerlemiş olmasına, omuzlarının çökmüş, dizlerini bükülmüş olmasına rağmen hazır asker olduğumuzu tüm dünyaya haykırmak istiyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim