Emekli maaşının açlık sınırının altında olduğunu ve 13 yıldır iktidarda olan zihniyetin emeklileri mağdur ettiğini anlatan İlgü, halkın sorunlarına çözüm olabilmek ve tam anlamıyla temsil edebilmek için aday olduğunu anlattı.
Beraberinde CHP eski Belediye Meclis Üyesi Tekin Kerman ve parti üyelerinden Mehmet Güleç ile birlikte Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı’yı ziyaret eden Turgut İlgü, insanların üretimden çok tüketime yönlendirildiğini ifade ederek, ne Çorum’un ne de ülkenin üretmeden gelişmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı ise konuşmasında görevi devraldıklarında bin civarında olan üye sayısının yapılan çalışmalar kapsamında 10 bini bulduğunu anlatarak, emeklilere sahip çıkmak adına maaş almadan hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi. Her partiye aynı mesafede olduklarını ancak doğrunun yanında olduklarını vurgulayan Kınıklı, birilerinin maaşına bin 500 lira zam yapılırken emeklilere sadaka gibi 22-45 lira verilmesini de doğru bulmadıklarını ifade etti. Emeklilerin büyük kısmının en az 5bin lira borcunun bulunduğunu ifade eden Kınıklı, bazılarının tuzunun kuru olduğunu diğerlerinin tuzunu da kurutmak gerektiğini dile getirdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim