Temsil ettikleri insanların inim inim inlediğini bildiklerin anlatan Ergün, Suriyelilerin başına gelenlerin Türklerin başına gelmesi durumunda kimsenin kapısını açmayacağını ancak onlara yardımcı olurken emeklilerin de sıkıntı içinde olduğunun görülmesi gerektiğini dile getirdi. Bu sıkıntıların çözülmesinin tek yolunun emekli başına 4 çalışan olduğunu söyleyen Kazım Ergün, hesaplara göre emeklilerin maaş alabilmesi için Türkiye’de 48 milyon insanın çalışması gerektiğini ifade etti. Her 100 kişiden 38’inin kayıtdışı çalıştığına dikkat çeken Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, sosyal güvenliği olmayan insanlara üzüldüğünü çünkü onların hayatlarını boşa harcadığını bir sosyal güvencelerinin olmayacağını vurguladı.

Türkiye’nin kurtuluşunun temelinde iş olduğunu belirten Ergün, yöneticilerin iş konusunda programlama yapması gerektiğini üniversite açıp mezun etmek yerine ara sınıf insan ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

Her vilayete huzurevleri, dinlenme yerleri açmak istediklerini ancak imkanların sınırlı olduğunu belirten Kazım Ergün, asgari ücretle maaş alanların emekli olduklarında 700-750 lira emekli maaşı alacakları bir sistemin reform olarak nitelendirildiğini, emekli maaşını aşağı çeken bir sistemin reform olamayacağını vurguladı. Ergün, ileride emekli olanların bu sistemi getirenlere beddua edeceğini ifade ederek, “Emeklilere koruyucu, insan gibi yaşayabilecekleri bir para verilmesi gerekir” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim