Türkiye Emekliler Derneği’nin ziyaretinde açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, emeklilerin yaşadığı sıkıntıların, uygulanan yanlış ekonomik politikalardan kaynaklandığını belirtti.
Türkiye’de emeklilerin çok zor şartlar altında yaşadığını, açlık sınırının altında hayatlarını idame ettirdiğini ve sosyal/kültürel hayattan koptuğunu ifade eden Yıldırım, “Emeklilerimiz hak ettikleri maaşı alamadıkları için mutlu bir hayat süremiyorlar. Maaşları yeterli olmadığı için çalışmak zorunda kalıyorlar. Çalıştıkları için de haksız yere prim kesiliyor” dedi.
Emekli vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulması için CHP’li milletvekillerinin kanun teklifi verdiğini hatırlatan Yıldırım, “Çalışan ile emekli arasındaki uçurum giderilmeli, çalışanlara yapılan ücret artışı emeklilere de uygulanmalı, çalışan emekliden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılmalı, emeklilerden alınan muayene ve ilaç katılım payı uygulamalarına da biran önce son verilmeli” diye konuştu.
Sadece emeklinin değil; işçinin, memurun, çiftçinin ve esnafın tüm sorunlarının bilincinde olduklarını belirten Yıldırım, CHP’nin iktidara gelmesi ile tüm sorunların çözüleceğini söyledi.
Yıldırım, “Hükümetler, halkı mutlu etmek için vardır. İşçinin, emeklinin, çiftçinin, çalışanın, memurun sorununu biliyoruz. Tüm sorunların çözümünü de biliyoruz. AKP iktidarı yanıldı, yıprandı, yolsuzluğa bulaştı. Sorunları çözümü için sosyal demokrat bir partinin iktidar olması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hükümet olmaya talibiz. Bu süreçte sizlerden destek bekliyoruz. Hitit Güneşi gibi tüm Türkiye’nin üzerine doğacağız. Aydınlık, güzel günler bizi bekliyor” dedi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim