Cumhurbaşkanı’nın böylesi kritik bir dönemde Giresun’da miting yaptığını, AKP Kocaeli Milletvekilinin 1500 kişilik düğün organizasyonu gerçekleştirdiğini kaydeden Aygün, “Ülkeyi yönetenler, her defasında her konuşmasında, her televizyona çıktıklarında maske, mesafe ve hijyen konusunda ciddi uyarılarda bulunuyorlar ancak sadece uyarılarda bulunuyorlar. Sanki bu ülkenin en tepesinde bu ülkeyi yöneten ve halka karşı sorumluluğu en üst düzeyde birisi değillermiş gibi nasihat çekiyorlar” dedi.

Yaptıkları tek şeyin sürü bağışıklığı sistemi ile işçi ve emekçileri kaderleri ile baş başa bırakmak olduğunu belirten Aygün, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Emekçilere ‘ya öleceksiniz ya da aç kalacaksınız’ diyorlar. Kendilerine günde 8 defa test yaptıranlar sıra halka gelince test yapmıyorlar. Emekçi çocuklarını (evinde bilgisayar olmadığı halde) uzaktan eğitimle baş başa bırakmaktadırlar. Plajları, AVM’leri açarak halkı kaderiyle baş başa bırakanlar gerek ülkemizde gerek Çorum’da kolluk kuvvetleri tarafından halkımıza ‘maske takmıyorsunuz’ diye fahiş miktarlarda ceza kesiyorlar. Bu tam bir ikiyüzlülüktür. Halka bir maskeyi çok görüp ekonomiye kambur olacak diye kaderimizle bizi baş başa bırakmışlardır. Bir maskeyi halka çok görüp te kendilerine günde üç sefer test yaptıranlar çıkıp ta ‘aynı gemideyiz, batarsak hepimiz batıyoruz’ diyemezler. Biz işçi ve emekçiler bir avuç sermayedar ve onların iktidardaki ve parlamentodaki temsilcileri ile aynı gemide olamayız.

İşçi ve emekçiler bu işe el koymadıktan sonra, kendi yaşam hakkına sahip çıkmadıktan sonra sürü bağışıklığı sistemiyle ölümün bize gelmesini bekleyeceğiz. Bunun sorumlusu doğayı, havayı, suyu tahrip eden kapitalist-emperyalist sistemdir. İşçi ve emekçileri birleşik ve örgütlü bir mücadeleye girerek bağımsız, demokratik bir ülke kurmadan her türlü musibet başımızdan eksik olmayacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim