OHAL’e, KHK’lerle ihraca, özelleştirmelere, taşeronlaştırmaya, sosyal güvenliğin tasfiyesine, iş cinayetlerine, işsizlik ve yoksulluğa karşı tepkilerini dile getiren emekçiler, kimsenin gündüzleri işsiz gezmediği, geceleri aç yatmadığı bir Türkiye istediler. 
Çorum’da DİSK ve KESK tarafından düzenlenen 1 Mayıs mitingine katılan bine yakın işçi ve emekçi, başta OHAL nedeniyle gerçekleştirilen ihraçlar olmak üzere kamunun tasfiye edilmesine karşı taleplerini dile getirdi. 
DİSK ve KESK’in çağrısıyla Pirbaba Parkı’nda toplanan emekçiler, sloganlarla, marşlarla mitingin yapılacağı Saat Kulesi’ne doğru yürüdüler. 
1 Mayıs mitinginde KESK’e bağlı Eğitim Sen, BES, SES, Tüm Bel Sen ve Tarım Orkam Sen üyeleri sendikalarının pankartının arkasında yürüdü. DİSK/Emekli-Sen, Sosyal-İş, Çağdaş Avukatlar Derneği, CHP, Emek Partisi, Emek Gençliği, Halkevleri ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri de 1 Mayıs mitinginde yerlerini aldılar. 
1 Mayıs mitingi, emek mücadelesinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından başladı. 
Mitingde KESK Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet ve DİSK/Sosyal-İş Temsilcisi Ergül Öztürk, birer konuşma yaptı. 1 Mayıs mitingi, çekilen halayların ardından sona erdi. 

(Taner ŞİMŞEK)
 

Editör: TE Bilisim