Gerçekleştirdiği çok sayıda eylem ve etkinlikle Çorum kamuoyunun gündeminde yer alan Çorum Emek ve Demokrasi Platformu içerisinde birçok siyasi parti ile birlikte emekten yana olan partiler ile Çağdaş Avukatlar Derneği, ADD, Halkevi gibi dernekler ile birçok sivil toplum kuruluşu bulunmakta. Platform şimdi de 31 Mart 2019 yerel seçimlerine giderken “Çorum Halkı Konuşuyor” adı altında “nasıl bir belediyecilik, nasıl bir yerel yönetim” sorularına cevap arıyor.

Emek ve Demokrasi Platformu’nun, rant ve çıkar üzerine kurulu olmayan bir yerel yönetim anlayışını ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştireceği forum, 11 Kasım Pazar günü saat 13.00’de Özdoğanlar Düğün Salonu’nda yapılacak.

Platform adanı açıklama yapan Av. Ahmet Özdel, demokrasinin sadece oy vermekten ibaret olmadığını belirterek, halkın adayların belirlenmesinden, seçilmesine, seçilmesinden denetlenmesine kadar tüm süreçte etkin olması gerektiğini belirtti.

Forma, yerel yönetimlere aday olan kişiler ile daha önce yerel yönetimlerde görev almış kişiler, sendika ve dernek temsilcileri ile bu konuda görüş bildirmek isteyen tüm Çorum halkının davetli olduğu belirtildi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim