Emek Gençliği yöneticileri Mert Şahan ve Emre Gökmen, bir basın açıklaması düzenleyerek, tüm Çorum gençliğini bugün saat 17.30’da Özdoğanlar Kavşağı önünde toplanmaya davet etti.
1972'nin 6 Mayıs'ında 3 devrimci genç Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiğini belirten Şahan ve Gökmen, şu açıklamayı yaptılar:
“Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için, insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele etmişlerdi. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, onlardan aldığı mirası 43 yıldır her 6 Mayıs'ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin'le karşılaştılar.
43 yıldır pek çok hükümet iktidara geldi, geçti. Ancak Denizlerin uğruna mücadele ettiği şeyler değişmedi. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hâlâ olduğu yerde duruyor. 43 yıl geçti katledilmelerinin üstünden ama kapitalist sömürü düzeni değişmedi. Her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürü katlanarak sürüyor. İşte Denizler tam da buna karşı koymuşlardı. Kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmiş ve sosyalizme bağlanmışlardı.
İnsanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için idamlarınız sökmedi, baskılarınız da sökmeyecek.”


Emek Gençliği yöneticileri Mert Şahan ve Emre Gökmen, bugün saat 17.30’da Özdoğanlar Kavşağı önünde toplanacaklarını bildirdi.

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim