Türk Kızılayı'nın artık geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2015 yılında da devam ediyor.
Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu bu Kurban Bayramında “Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak” dedi.
Küçükevcilioğlu, "Türk Kızılayı'nın “Kurban'da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu'nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek" şeklinde konuştu.
“Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak” diyen Küçükevcilioğlu, "Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Türk Kızılayı, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek” dedi.
Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Suriye, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrika'daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı'na kurban vekâletlerini verebilecek.
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.
(İHA)

Editör: TE Bilisim