HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı hedef göstererek, “Susturun şu şirreti” başlığı atan Star Gazetesi’ne yönelik, HDP İl Kadın Koordinasyonu üyeleri tepkilerini dile getirdiler.
HDP İl Kadın Koordinasyonu adına HDP İl Başkanlığı’nda basın açıklamasında bulunan İl Eşbaşkanı Özlem Tunç, “Tecavüze ve her türlü gerici politikaya karşı duran biz HDP’li kadınlar, cinsiyetçi söylemleriyle kadınlara saldıran Star Gazetesi’ni kınıyoruz” dedi.
Star Gazetesi’nin, İŞİD ve çetelerini destekleyerek kadın düşmanı bir yayın politikası yürüttüğünü ifade eden Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Susturun şirreti” diye atılan manşet, Figen Yüksekdağ'ın kadın ve siyasi kimliği üzerinden Kürt halkının barış ve özgürlük mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Cinsiyetçi AKP ve onun havuz medyası, Demirtaş'a yardımcı rol biçerek Figen Yüksekdağ'ı "eş" gibi gösterip, kadınların kazanımlarını hiçe sayan görmezden gelen tutumunu bir kez daha sergilemiştir.
Barış ve özgürlük istemek şirretlikse, biz kadınlar şirret olmaya devam edeceğiz. Star Gazetesi’ne çağrımız elinizi kadın aklından ve bedeninden çekin. Siz kadınları yargılayamazsınız. Suçlarınız o kadar ağır ki; asıl kadınlar sizi yargılayacak. Hepimiz Figen Yüksekdağ’ız, alışın siyasetteyiz, yaşasın kadın dayanışması.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim