Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devam eden proje ve yatırımlarla birlikte 2023 yılında savunma sanayi alanında dışı bağımlılığı büyük oranda ortadan kaldırmayı planladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi’nin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçen Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın yöneticileri başta olmak üzere herkesi tebrik ettiğini ifade etti.
Türkiye’de ve dünyada kendi alanında devler liginde her geçen gün daha yükseğe çıkan ASELSAN’ın başarılarıyla iftihar kaynağı olmaya devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki yıl yeniden yapılanan ASELSAN’ın Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda daha güçlü bir işleyişe kavuştuğuna inandığını söyledi.
“Bu yıl 40. Kuruluş yıl dönümüne ulaştığımız ASELSAN’a 41 kere maşallah diyor bu güzide kuruluşumuzdan daha çok hizmetler beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinin serüveninin Türkiye’nin de serüveni olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok büyük kahramanlıkla, fedakarlıkla örülü bir mücadelenin sonunda kurulduğunun altını çizdi.
Erdoğan, “Artık eski Türkiye yok. Şimdi yeni Türkiye… Buna rağmen Türkiye’yi engellemek için her yolu deniyorlar.” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çanakkale Savaşı’nda insan üstü bir gayret, bir mücadele ortaya koyan kahraman subaylarımız, askerlerimiz bir daha Balkan yenilgisi utancı yaşamak istemediklerini söylüyorlardı. Biz de bir daha uçak üretmek için kurduğumuz fabrikada masa üretmek zorunda kalma utancını yaşamak istemiyoruz. Bu ülke benzini olmadığı için yolda kalan arabaya bakıp otomobil fabrikası kurmaktan vazgeçme gafletine inşallah bir daha kapılmayacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat açılış anısı takdim etti.
Açılış kurdelesini de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Özel ve bakanlar kesti. (İHA)













Editör: TE Bilisim