Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Amasya il ve ilçelerinde yaklaşık 3 milyon müşteriye elektrik dağıtım hizmeti sunan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), tedarik sürekliliğini sağlamak amacıyla şebekede bazı dönemlerde bakım onarım çalışmaları yapıyor. Önceden belirlenen saha operasyonları sırasında planlı elektrik kesintileri gerçekleştirebiliyor. 
Daha nitelikli ve kesintisiz elektrik için çalıştıklarını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Enerji Bakanlığı, TEDAŞ, EPDK ile koordinasyon halinde çalışarak, şebeke bakımlarına ağırlık vermekle beraber altyapımıza yeni tesisler ekliyoruz. Belediye ve diğer kuruluşların, proje akışlarına göre yıl bazında ihtiyaçları karşılayacak şekilde çalışmalarımızı güncelliyoruz. Hazırladığımız master planla birlikte işletim açısından acil olan ve tedarik kalitesi ve sürekliliğini iyileştirici etki oluşturacak yatırımları da planlamamıza dahil ediyoruz. Şebekemizde bakım çalışmaları ile arıza sayılarını ve sürelerini azaltmaya gayret ediyoruz. Tabii olarak söz konusu çalışmaları yaparken ilgili bölgede kısa süreli planlı elektrik kesintileri yapabiliyoruz. Kesinti bilgilerini, mevzuata uygun olarak 48 saat öncesinde YEDAŞ186 mobil uygulama, ‘www.yesilirmakedas.com’ web sitesi, çeşitli yayın organları kanalıyla kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu. 
2011-2016 yılları arasında müşteri memnuniyetini geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalar sonrasında transformatör kapasitesini 585 MVA’a yükselttiklerini kaydeden Aktürk, “Enerji nakil hatlarını iyileştirmek, olumsuz hava koşullarının etkisini azaltmak amacıyla 1.296 km OG enerji nakil hattı, 1.996 km yeraltı şebekesi, 4.366 km kırsal şebeke, 1.534 km aydınlatma, 1.125 km abone bağlantı hattı, 380 adet dağıtım binası inşa ettik. 2016 yılında, bakım çalışmalarında kırsal alanlara öncelik vererek, yatırımlarının yüzde 45’i kırsal şebekenin geliştirilmesine yönelik planladık” dedi. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim