Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturalarından yapılan TRT payı kesintisine ilişkin yeni bir duyuru yayınladı. Duyuruda, bundan böyle TRT’ye elektrik faturalarındaki kayıp enerji bedelleri üzerinden pay verilmeyeceği belirtildi.
Bunun nedeni olarak ise bir yargı kararı gösterildi. EPDK’nın verdiği bilgiye göre Danıştay 13. Dairesi, “kayıp enerji bedelinden TRT payı kesilmez” yönündeki Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararına yönelik TRT’nin iptal talebini reddetti.
EPDK - Kurul, 2011 yılında kayıp enerji bedelinden TRT’ye pay ödenmeyeceği yönünde bir karar aldı. Danıştay, TRT’nin başvurusu üzerine Kurul kararının yürütmesini 26 Ekim 2011 tarihinde durdurdu. Dünya'nın haberine göre Bunun üzerine EPDK, davanın kesin sonucu alınıncaya kadar “kayıp enerjiden TRT payı kesilmeyeceği” yönündeki kararını askıya aldı.
Ancak Danıştay 13. Dairesi, bir süre önce hem daha önce alınmış yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı hem de TRT’nin EPDK kararıyla ilgili iptal talebini reddetti. Danıştay’ın aldığı son karar sonrası, son 3 yıldır kayıp bedelleri üzerinden alınan TRT payının iadesi söz konusu olabilecek.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim