Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Buna göre elektrik borcunu son ödeme tarihine kadar ödemeyen tüketiciye, yazılı olarak 5 gün içinde bildirimde bulunulacak. Tüketiciye, bu bilgi SMS ya da e-posta gibi diğer haberleşme kanallarıyla da duyurulacak.
Yönetmelik değişikliğine göre, tüketici, elektrik tedarik şirketini değiştirmek için yeni oluşturulan Perakende Satış Sözleşmesi Satış Formu’nu dolduracak. Bu form, görevli tedarik şirketine sunulacak. Başvuru da en geç üç gün içinde sonuçlandırılacak. Tüketici, elektrik borcunu son ödeme tarihine kadar yapmazsa, tüketiciye yazılı olarak en az 5 iş günü sürede ikinci bildirim yapılacak. Tüketicinin borcunun perakende satış sözleşmesi kapsamında olması halinde, söz konusu bildirimde elektrik enerjisinin kesileceği belirtilecek. Tedarikçi gerekli görürse, diğer haberleşme kanallarıyla bildirimde bulunabilecek.
Dağıtım şirketi, tüketicinin talebi halinde geçmiş 24 aya yönelik elektrik enerjisi tüketimini ücretsiz olarak sunacak. Serbest tüketicilerin tedarikçisini seçme hakkını kullanması halinde; sayaçlar, çok zaman dilimli ölçüm yapabilen elektronik sayaçlar olacak. İkili anlaşmayla tedarikçisini seçme hakkını kullanmış olan serbest tüketici, bir önceki takvim yılına ait toplam elektrik enerjisi tüketiminin cari takvim yılı için belirlenmiş serbest tüketici limitinin altında kalması durumunda serbest tüketici hakkını kaybedecek.
(Mynet)

Editör: TE Bilisim