19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleşen buluşmaya Vali Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu tarafından Toplum Destekli Polislik uygulaması hakkında bir sunum yapıldı. Emniyet Teşkilatı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Murat Kolcu, polis-halk işbirliğinin sağlanması konusunda yurttaşların duyarlı olmalarını istedi.

Ardından mahalle sakinleri Valilik ve Belediye’nin görev alanına giren konulardaki sorun, istek ve şikâyetlerini dile getirdiler. Yurttaşların talep ve sorunlarını tek tek not eden Vali Kılıç, bunların çözümü konusunda ilgili kurum yöneticilerine talimat verdi.

Mahalle sakinlerine seslenen Kılıç, okullardaki güvenlik tedbirlerinin özellikle gençleri madde bağımlılığından korumak için alındığını belirterek, “Böylesi sorunları ancak halkımızla beraber el ele, gönül gönüle vererek başarabiliriz. Halkımızdan gelen ikazlar doğrultusunda güvenlik politikamızı şekillendirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Mahalle ve komşuluk kültürünün önemine de vurgu yapan Vali Kılıç, “Binlerce yıllık devlet geleneğimizdir, yaşadığımız il sınırları içerisinde bir kişi aç yatıyorsa biz tok sabahlayamayız. Kim olursa olsun bir insan açsa biz tok olamayız. Merhamete dayanan medeniyet kuran tek ulus biziz. Afrika’daki aç kalan insanlara üzülen tek medeniyet biziz. Bu nedenle ilgili yerlerden fon bularak Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile ekmek dağıtmaya başladık. Ekmekle beraber yemek dağıtmanın çarelerini de arıyoruz. Kendi fakirimize de sığınmacılarımıza da ekmek dağıtıyoruz.” diye konuştu.

Vali Kılıç ayrıca ihtiyaç sahibi insanların belirlenmesi konusunda mahalle sakinlerinden destek isteyerek, “Tespit ettiğiniz fakir-fukarayı önce muhtarımıza bildirin, muhtarımız kanalıyla da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ulaşmasını sağlayalım.” dedi.

ULUKAVAK’A YENİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK

Öte yandan Ulukavak Mahallesi’nde önceki gün gerçekleştirilen halk toplantısında söz alan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, mahalleye toplum sağlığı merkezi yapılacağını açıkladı.

Ulukavak Mahallesi’ne koruyucu hekimlikte önemli bir yeri olan Toplum Sağlığı Merkezi yapmak için yer aradıklarını ifade eden Barış, “Türkiye’de her 50 bin nüfusa bir toplum sağlığı merkezi yapmak için Bakanlığımız bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında Ulukavak Mahallesi’ne de bir TSM yapacağız. Ödeneğimiz geldi, yer arıyoruz.” dedi.

“PARK DEĞİL, NEREYE PARK EDİLECEĞİ SORUNU VAR”

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise Çorum’da park sorunu olmadığını, yurttaşların araçlarını nereye park edeceği konusunda problem yaşandığını söyledi.

Vali Kılıç’ın Ulukavak Mahallesi’ndeki Halk Günü toplantısında bir vatandaşın Gazi ve İnönü Caddesi’ndeki park yasağı hakkındaki sorusunu yanıtlayan Zeki Gül, Trafik Komisyonu kararı ile iki caddede park yasağı getirildiğini hatırlattı.

Şu an da sadece 10 dakika süreli park izni verildiğini anlatan Gül, “Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum; sadece trafik ekiplerinin çabası ile bu işgal ortadan kaldırılamaz. Çorumlular’ın, kent kültüre alışkın bir topluluk olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamanın başarılı olması için vatandaşlardan destek bekliyoruz.” dedi.

Çorum’da park sorunu olmadığını, ancak vatandaşların araçlarını nereye park edeceği konusunda sorun olduğuna dikkat çeken Gül, insanların 10-15 metrelik mesafeye araçlarını bırakıp ihtiyaçlarını gidermek istediklerini vurguladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim