Çorum Barosu’nun 8 Ekim 2016 tarihinde yapacak olan genel kurulunda Ulu Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu doğrultuda ve avukatların sesini yükseltmek adına aday olduğunu belirten Av. Sülük, “Sadece genel kurullarda ve seçim dönemlerinde eleştiri kabul eden, önerilere kulak asan bir yönetim şekli değil, her daim sizinle ve hep birlikte katılımcı bir yönetim şekli benimseyeceğime söz veriyorum. Şu veya bu kesimin değil, Çorum Barosu üyesi tüm avukatların haklı sesi olacağımızı taahhüt ediyorum” diye konuştu.
İkinci Bahar Lokantası'nda düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Ekrem Sülük’e Baro eski başkanları İbrahim Özyılmaz, Uğur Küçük ile birlikte çok sayıda avukat da destek verdi.
Avukatlığa hak ettiği itibarın kazandırmak için çalışacağını belirterek 8 Ekim’de yapılacak genel kurulda üyelerden destek isteyen Sülük, “Savunmanın temsilcisi olarak bizler; hukuktan, demokrasiden, cumhuriyetten yanayız. Avukatlar olarak mesleki anlamda tabii ki birçok sorunlarımız var. Yargıya olan güvenin giderek azaldığını, Baroların ve avukatların mesleki sorunlarının yanında yargının bağımsızlık sorununun da inkar edilemez bir gerçek olduğunu gördük. 15 Temmuz günü yaşanan hain ve alçak darbe girişimi neticesinde ülkemiz büyük zarar görmüştür. Bu süreçte hainlerin bağımsız olması gereken yargısal alana da sızdığı, adalete inancın zedelendiği görülmüştür. Devletin temeli olan adalet duygusunun yeniden yerleşmesi ve yargıya güvenin yeniden kazanılması anlamında baroların etkin ve etken bir rol alması gerekmektedir. Bu nedenle 15 Temmuz sonrası oluşun birlik ve beraberlik ortamının meslek örgütümüzde ve avukatlar arasında da sağlanabilmesi, çözüm odaklı çaba sarf edilmesi gereklidir.
Bu kapsamda yargının kurucu unsuru, savunmanın temsilcisi olan avukatların, daha aktif, daha etkin, daha donanımlı, daha müdahil ve daha mücadeleci olması gerektiğine inandığım için, avukatlık mesleğine hak etmiş olduğu itibarı yeniden kazandırmak adına aday oldum. Mevzubahis vatan olduğunda büyük önder Atatürk’ün göstermiş olduğu doğrultu da “ama, fakat, lakin” demeksizin sesimizi yükseltmek adına aday oldum. Seçildiğim takdirde hem şehrimizde, hem de üst kuruluşumuz olan Türkiye Barolar Birliği nezdinde ve tüm mecralarda talep, istek ve sorunlarınızı haykıran, toplumun meselelerine duyarsız kalmayan, sizlerin “ gür sesi “olacağıma söz veriyorum” diye konuştu.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim