BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ülkenin güçlü olması için iki sektörde güçlü olunması gerektiğini bunlardan birinin savunma sanayi diğerinin medya olduğunu ifade ederek, Çorumlu sanayicilere birlikte savunma sanayine destek vermeye çağırdı.

TSO Meclis Toplantısı’na katılan ve burada yaptığı konuşmada bir askeri aracın binlerce parçadan oluştuğunu ve askeri araçlarda milli üretime geçilmesi yönünde çalışmaların başladığını kaydeden Sancak, Çorum’un savunma sanayinde söz sahibi olabileceğini dile getirdi. Ekonomik açıdan savunma sanayinin geleceğinin çok parlak olduğunu anlatan Sancak,

Savunma sanayi konusunda açılan ihalelerden bazılarını kendi şirketinin kazandığını belirten Ethem Sancak, 5 yıl içinde Altay tankının yerli üretim olarak imal edilmesinin istendiğini bunun 3 yıl içinde Çorumlu sanayicilerin de katkıları ile yapılabileceğini söyledi. Çorumlu sanayicileri fabrikasını ziyarete çağıran Sancak, “Gelin fabrikamızı ziyaret edin. İncelemenizi yapın ve yapabileceğinize emin olduğunuz parçaları sizler yapın. Benim tek isteğim bu araçların üzerine basılacak olan BMC damgası” dedi.

HİTİTLER GÜN YÜZÜNE ÇIKMALI

Çorumlu işadamlarının Hititleri gün yüzüne çıkarması gerektiğini belirten Ethem Sancak, Hititlerin farklılıkları bir kenara bırakarak bir imparatorluk kurduğunu ve bunun işadamları tarafından örnek alınması gerektiğini dile getirdi. “Hitit tarihini gün yüzüne çıkarıp insanlara pazarlayın” diyen Sancak, arkeoloji turizminin istenilen düzeye gelmesi durumunda Çorum’un ihya olacağını belirtti. Bir turistin deniz turizminde 1000 euro harcarken arkeolojik turizmde bu rakamın 10 bin euroya çıktığını söyleyen Sancak, “Turizm kısa vadede paraya dönüşmese de gelecek nesillere bırakacağımız bir miras olur” dedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim