Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Çorum’da yaşanan sorunları anlatabilmek için düzenlenen toplantıda yer almak istediğini ancak kabul edilmediğini bunun üzerine danışmanı ile görüşerek Çorum’da fabrikaların kapandığını, esnafın SGK ve Bağkur borçlarını ödeyemediğini, su faturasındaki farklı kalemler adı altında alınan paraların mağdur ettiğini ve inanların Pazar filesini bile doldurmadığını anlattığını dile getiren Kırcı, danışmanın alaycı bir tavırla kendisinin yalan söylediğini raporlarda Çorum’un çok sayıda ilden daha iyi durumda olduğunu ifade ettiğini anlattı. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın danışmanlarından birinin daha sonra kendisine ulaştığını ve durumu bir kez daha aktardığını söyleyen Kırcı, seçimlerin geçmesinin ardından siyasilerin ortada gözükmediğini kendisinin ise siyasetin ısınmaya başladığı bir ortamda halkın beklentilerini dile getirdiğini söyledi. 


Esnafın yapılandırmadan ziyade af beklediğini, piyasada kimsenin kimseye ödeme yapacak durumunun kalmadığını anlatan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kırcı, görüşmek amacıyla TSO ve Valilikten randevu talep ettiğini ancak kendisine randevu verilmediğini kaydetti. 
Çorumluların her zaman iktidarın yanında olup destek verdiğini, ancak Çorum milletvekillerinin nedense Çorum’un sorunlarını dile getirmek istemediğini söyleyen Kırcı, “Bir yere kumanda etme arzusundan vazgeçilip halkın yanında olarak sorunlar dile getirilmeli” dedi. 
Çorum’da kendisinin belediye başkanı olması durumunda bunun gündem haline geleceğini ve nasıl olup da bir bağımsız adayın seçildiğinin medyayı meşgul edeceğini söyleyen Kırcı, seçilmesi durumunda ilk işinin tanzim satış mağazalarını faaliyete geçirerek Çorum’un milli ve yerli ürünlerini bu mağazalarda satmak olduğunu anlattı. Devletin verdiği makam otomobilini değil kendi aracını kullanacağını ayrıca devletin işini görürken devletin yakıtını, kendi işini yaparken de kendi parasıyla aldığı yakıtı kullanacağını ifade eden Murat Kırcı, büyük illerde çok sayıda Çorumlu bulunduğunu, bunlarla birlikte bir Çorum lobisi oluşturarak Çorum’a gelecek yatırım ve imkanlara hız kazandıracaklarını söyledi. Halkın çığlığına tercüman olacaklarını dile getiren Kırcı bel altı siyasetten de uzak duracakları belirtti.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim