Milletvekillerine yaptıkları ziyaretlerde, AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Mesut Ceylan ve Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım eşlik etti.
Milletvekilleri, İskilip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen İskilip dolması ikramına katılarak, Vali Necmeddin Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve diğer katılımcılarla görüştüler.
Ceylan ve Ceritoğlu Kurt, esnaf ziyaretleri sırasında da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasalarda oluşan olumsuz havanın geçici olduğunu belirterek, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini, buna rağmen ekonomik bakımdan fazlaca bir kaybın söz konusu olmadığını belirttiler ve güzel günlerin yakında olduğu mesajını verdiler.

“ÇORUM’DA TURİZME YATIRIM YAPILMALI”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret eden AK Parti Çorum Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, gündemi değerlendirdiler.
Ziyaret sırasında konuşan Başaranhıncal, FETÖ terör örgütü üyelerine karşı yürütülen soruşturmaların şirketlere değil, kişilere yönelik olması gerektiğine vurgu yaptı.
Askeri birliğin gerekliliği konusunda akademik araştırma yaptırdığını belirten Başaranhıncal, askeri birlik yerine turizme yapılacak yatırımın Çorum’a daha fazla katma değer katacağına inandığını söyledi.



“KOBİ VADİSİ” İÇİN GİRİŞİM
Başaranhıncal, Hükümet tarafından hazırlanan rekabetçi sektörler programı kapsamında hazırlanan 10 şehirde 10 adet “Kobi Vadisi” projesi içerisine Çorum’un dahil edilmesi konusunda girişimlerde bulunduğunu vurguladı.
Ziyarette konuşan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, darbe girişimi olan ülkede ekonomik sıkıntıların yaşanmasının doğal olduğunu söyledi.
Ceylan, “Bu olumsuzluklara ve darbe girişimine rağmen ülkemiz ayakta duruyorsa ve ekonomimiz kötü denecek kadar değilse, bunların güçlü bir devlet olduğumuzun bir göstergesidir” dedi.
Ceylan, ticari hayatta bu gibi süreçler sonunda sıkıntıların yaşanabileceğini ve bu gibi durumların elbirliği ile aşılacağını ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜ HER ZAMAN AÇIK”
Türkiye’nin önünün her zaman açık olduğunu vurgulayan Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ankara’da Çorum Milletvekilleri olarak uyum içerisinde olduklarını ve katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.



ÇESOB’A NEZAKET ZİYARETİ
Daha sonra ÇESOB’u ziyaret eden milletvekilleri burada oda başkanları ile bir araya geldi.
ÇESOB Binasında gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, esnaf temsilcileri olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında düzenlenen Milli İrade nöbetlerine katılarak, devlete, milletvekillerine, bayrağa sahip çıktıklarını söyledi.

“MİLLETVEKİLLERİMİZ HEP YANIMIZDA”
Kılıç, “ Sizlere ne şartlarda olursa olsun bir esnaf olarak istediğimiz her zaman rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Bunun için de çok mutlu oluyoruz. Siyasiler olarak her zaman yanımızda olduğunuzu bizlere hissettirdiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Kılıç, bu zor süreçlerde birlik ve beraberlik içerisinde olunmadığı takdirde bir Irak gibi, bir Suriye gibi olunabileceğini kaydetti.
Kılıç, vekilleri Kurban Bayramı arifesinde yapılacak esnaf duasına davet etti.



“BİZLER ESNAF KÖKENLİ VEKİLLERİZ”
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, esnaf kökenli olduklarını ve esnafın sorunlarını iyi bildiklerini söyledi.
Yaşanılan darbe girişiminden sonra belli sıkıntıların olmasının doğal olduğunu kaydeden Ceylan, “ Bu ülkede, bir kitapçık fırlatıldığında bile ekonominin ne hale geldiğini gayet iyi biliyoruz” dedi.

“2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAĞIZ”
Türkiye’nin önünün açık olduğuna vurgu yapan Ceylan, “ 15 Temmuz’dan sonra oluşan birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece 2023 hedeflerine ulaşacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.
Ceylan, Türkiye’nin tüm renkleri ile birlik olunduğunda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında olduğu gibi neler yapabileceğini tüm dünyaya kanıtladığını söyledi.


Vali Kılıç’ı ziyaret
Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile birlikte Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti. 

(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim