İş davalarındaki istismarlarla moralleri bozulan ve “üretim yaptığına, istihdam yarattığına pişman hale gelen” sanayici ve işadamları, asgari ücret yükünün büyük oranda kendi üzerlerine yıkılması karşısında bir kez daha darbe yediler. Ve zorunlu olarak işçi çıkarmalar başladı.
İşler iyi gitmiyor; satışlar da, kâr marjları da son derece düşük ve giderler katlanılmaz boyutlara ulaşmış durumda. Ekonominin çökmemesi için mutlaka bir şeylerin yapılması gerek. İşte, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve İlken Ceritoğlu Kurt’un destekleriyle, bu doğrultuda girişimlerde bulunuyor.
Ceylan, Kurt ve Başaranhıncal’ın, diğer bazı TSO yöneticileri ile birlikte Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı ziyaretlerini dün okurlarımıza yansıtmıştık. Gazetemizi erken baskıya verme zorunluluğumuz nedeniyle, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile yapılan görüşmeyi bugün aktarabiliyoruz.
Milletvekilleri ve TSO yöneticileri, Maliye Bakanı Ağbal’a, kendisini Çorum’un kabinedeki temsilcisi olarak gördüklerini belirtirlerken, Gümrük Bakanı Tüfenkçi’ye de, iş dünyasının başta “teşvik” olmak üzere taleplerini ilettiler ve Çorum Raporu’nu sundular.
Her iki Bakan da, kendi alanlarında önemli reformlar yapmak üzere hazırlık içinde olduklarını belirterek, iş dünyasının sorunlarına çözüm getirmek üzere gerekli düzenlemeleri kısa sürede hayata geçireceklerini belirttiler, “destek” sözü verdiler.




Editör: TE Bilisim