Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Vakıfbank, Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin sponsorluğunda Rektörlük Binası’nda yapılacak.
Rektörlük Konferans Salonu’nda yarın saat 10.00’da başlayacak Ekonomi Forumu’na Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Rusya, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden 90’ı aşkın akademisyen bildiri sunacak. 87’si yurtdışından olmak üzere toplam 205 bildirinin sunulacağı forumun ilk oturumunu Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan yönetecek.
Açılışta yapılacak protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sabri Hizmetli “Kazakistan’da Dini Yüksek Eğitim ve Öğretim”, Prof. Dr. Mehmet Evkura “Türk Dünyasının Sosyo-Kültürel ve Manevi Potansiyeli”, Prof. Dr. Mehmet Saray “Türk Dünyasının İktisadi Potansiyeli” ve Asiyef Şahismail Ahmetoviç de “Kazakistan Göçünün 70. Yılında Ahıskalı Türkler” konulu birer sunum yapacak. Forumda eşzamanlı olarak 5 ayrı salonda çeşitli konularda bildirilen sunulacak.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim