Bakanlık bürokratları, reel sektöre yönelik desteklerin bilinirliğini artırmak amacıyla Nisan ayından bu yana 25 ilde yerinde firma ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ekonomi Bakanlığı bürokratları; Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirmeler Genel Müdürü Arzu Yılmaz, İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış ve Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu’nun da başkanlık ettiği 10 farklı heyetle firmalarla bir araya geliyor.

Teşvik ve destekler konusunda sürdürülen faaliyetlerin reel sektör temsilcilerine doğrudan aktarılması yönünde çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanlığı, yaptığı bilgilendirme toplantıları kapsamında 24-25 Kasım tarihlerinde Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas ve Yozgat’ta 100 firmayı ziyaret edecek.

Firma ziyaretleri kapsamında, 6 ilde faaliyet gösteren 100 firma temsilcisine Bakanlık tarafından verilen destek ve hizmetler aktarılacak, firmaların talepleri ve sorunları dinlenecek. Ekonomi Bakanlığı, ziyaret kapsamında illerin Sanayi ve Ticaret Odalarında da toplantılar yaparak firmaların sorularını yanıtlayacak.

Ekonomi Bakanlığı bürokratları, 24-25 Kasım tarihlerinde Sungurlu’daki Larton Ambalaj firmasını da ziyaret edecekler. Bakanlık yılsonuna kadar firma ziyaretlerine devam ederek, il sayısını 40’a, ziyaret edilecek firma sayısını 1.500’e çıkaracak.

FİRMALARA TEŞVİK VE DESTEKLER ANLATILACAK

Görüşmelerde dâhilde işleme rejimi, ihracata yönelik devlet destekleri ve uygulamaları, ithalatta uygulanan ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri ile telafi edici vergi uygulamaları, yatırım teşvik mevzuatı kapsamında uygulanan destekler. Serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, çeşitli hizmet sektörlerine yönelik destekler. Bakanlık tarafından yürütülen ürün güvenliği uygulamaları ile genel olarak ürün belgelendirmeleri, teknik engeller ve bazı tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri konularında firmalara bilgiler verilecek.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim