Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Mustafa Kılıç ve Hüseyin Öztürk, Çorum’da sanayici ve esnaf ile yaptıkları görüşmeler neticesinde edindikleri bilgileri, Hitit Üniversitesi’nin yaptığı derleme ile oluşturulan “Çorum’un Ekonomik Sorunları ve Çözüm Önerileri” raporunu, toplantıya katılan Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu’ya sundu.

İstişare toplantısında, 2 günlük firma ziyaretlerini değerlendiren Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu, 3 heyet şeklinde 30 ihracatçı firmayı ziyaret ettiklerini, sorun ve taleplerini dinlediklerini ifade etti. Uslu, Çorum’da bulunan ihracatçı firmalarla bir araya gelerek taleplerini ve sorunlarını ilk ağızdan dinleme fırsatını bulduklarını dile getirdi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, Ekonomi Bakanlığı’nın, en üst düzey yetkililerini burada ve en önemlisi sahada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu çalışmanın ve ziyaretlerin firmalar adına önemli bir fırsat oluşturacağına inandığını söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim