“UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINI, HIRSIZLARI, İHALE FESATÇILARINI AFFEDELİM DİYORLAR”

Gündemde olan af konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Özsaçmacı, “Terörün en büyük finansörleri olan uyuşturucu kaçakçılarını affedelim diyorlar. Hırsızları, ihale fesatçılarını affedelim diyorlar. Mafya bozuntularını affedelim diyorlar. Daha ilgincini söyleyeyim size; milliyetçilikten geçinen parti, Türklüğe hakareti de af kapsamına almış. Onu da affedelim diyor. ‘Ortağım milliyetçiliği ayaklar altına alır da ben geri durur muyum’ demiş, 301. maddeyi de araya sıkıştırmış” ifadelerini kullandı.

“BU MİLLET TARİHİNDE KİMSEYE BU KADAR KREDİ AÇMADI”

“Amerika ile mücadele ediyor” havası satanların aslında “düşman” dedikleriyle saman altından su yürüttüğünü kaydeden Özsaçmacı, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Tayyip Erdoğan çıktı dedi ki; ‘Ekonomimizdeki tablonun Amerika’yla bir ilgisi yok.’ Ne zaman söyledi bunu? Milletin varını yoğunu teslim ettiği damat Berat, “Amerikan şirketiyle çalışmaya karar verdik” dedikten sonra. Çünkü artık mızrak çuvala sığmıyor. Damat Berat, açıkladığı Yeni Ekonomik Programın yönetim ve denetimini Makkenzi adlı Amerikan şirketine vermiş. Hani daha düne kadar “Türkiye’ye ekonomik savaş açtı” dedikleri Amerika’nın şirketine. Üç ay boyunca ‘Amerika bize ekonomik saldırı yapıyor’ diyeceksin, sonra dönüp ‘Bu ekonomik krizin papazla ilgisi yok’ deyip, Türk Devleti’nin ekonomi yönetimini bir Amerikan şirketine ihale edeceksin. Yok, öyle yağma. Sayıştay denetleyemeyecek, Türkiye Büyük Millet Meclisi denetleyemeyecek, ama Amerikalı Makkenzi denetleyecek? Sayın Erdoğan, Amerika’dan kimlerle ne konuştun da, devlet yönetimini Amerikan şirketine teslim ediyorsun? Kime neyin diyetini ödüyorsun? Böyle bir anlaşmaya neden ihtiyaç duydun? ‘Ben yüzüme gözüme bulaştırdım, gelin şu işe bir el atın’ diye, neden ta Amerikalardan adam çağırıyorsun? Damat Berat’ın açıkladığı Yeni Ekonomik Program, açıkça; IMF’siz bir IMF programıdır. Düne kadar, “Borcunu ödedik, üste de borç vereceğiz” diye caka sattığı IMF’nin adını telaffuz etmiyor ama işi özel bir Amerikan şirketine havale ederek, aslında tam da bunu yapıyor. Hazırladıkları Yeni Ekonomik Programa bakıyorsunuz, Vatandaş yok! İşsizlikle mücadele yok! Daha fazla vergi, daha fazla bürokrasi var.”

“YENİ EKONOMİK PROGRAMDA ÖZEL SEKTÖR YOK”

“Yatırımların nasıl artacağı, özel sektörün borçlarını nasıl çevirebileceği sorusuna cevap yok! Yeni Ekonomik Programda yapısal dönüşüm yok. Yeni Ekonomik Programda, şeffaflık, hesap verme yok. Üstelik millet adına denetimden kaçırılıyor. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisini ve kurumlarını, ABD’li bir şirketin didik didik incelemesine izin veriyor. Yeni Ekonomik Program; yılda 60 milyar lira tasarrufla Türkiye’yi krizden çıkaracağını zanneden. Büyüme ve istihdam artışını hedeflemeyen, Borçları nasıl ödeyeceğini söyleyemeyen, Tarımı – hayvancılığı, imalat sanayini, topyekün milleti, krizin yıkıcı etkilerinden nasıl kurtaracağını ortaya koyamayan, Dış borca dayalı beton ekonomisine devam edeceğini ilan eden bir politika metni olarak bugünden kadük kalmış; Saray ve damadının, ekonomiyi yönetme işini beceremediğini ilan eden bir programdır!

Türk Devleti’nin ekonomisini ‘Türk Milleti’ adına denetlemekle görevli Sayıştay’ı devre dışı bırakıp, dilediği gibi at koşturan da bunlar, Türk Milleti yerine Amerikalı’ya denetleme yetkisi veren de bunlar.

Yüzleri kızarmadan ‘Yerli ve Milli’ olan da bunlar.”

“SORUMLUSU DEĞİLİZ AMA SORUNUMUZ ORTAK”

“Buradan çağrımızı tekrarlıyoruz; Hepimiz aynı gemideyiz ve gemi hızla su alıyor. Gelin, Meclisteki tüm partiler bir araya gelip, teşhis ve tedaviyi birlikte konuşalım. Sorumlusu değiliz ama sorunumuz ortak. Ne gerekiyorsa elbirliğiyle yapalım. Şunu bilin ki; İYİ Parti tüm gücüyle, bu krizin faturasının Türk milletine değil, krizin sorumlularına kesilmesi için çabalayacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim