Saat Kulesi önünde Muharrem ayı ile Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin şehadetini anmak amacıyla oluşturulan çadırda “Fazilet ve Buyruklarıyla İmam Ali” başta olmak üzere vatandaşlara çeşitli kitapların dağıtımı yapılmaya başlandı.
Ehli Beyt Vakfı Basın Sözcüsü Teoman Şahin, “Şahadetinin 1376. Yılında İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri” isimli anma programının 25 Ekim Pazar günü saat 13.00’de Ehlibeyt Camii’nde yapılacağını belirterek tüm Çorumluları anma etkinliğine davet etti.
Öte yandan Muharrem ayı nedeniyle tüm kurum ve kuruluşların aşure dağıtımına ağırlık verdiğini hatırlatan Teoman Şahin, tüm kurumlara “Bu ayda aşure dağıtmayarak bidatı önleyelim”çağrısında bulundu. Muharrem ayının 10. Gününde Kerbela hadisesinin olduğunu, İmam Hüseyin ve ailesinin Yezit’in emriyle katledildiğini hatırlatan Şahin, “Bu ayın özelliği matem ve yas olmasındandır. Bu nedenle bu ay genellikle aşure çorbası olarak bilinen tatlı dağıtılması ayın ruhuna uygun değildir. Ancak ne yazık ki bu ay girdiğinde kişi ve kurumlar bu tatlıyı dağıtma yarışına girmişlerdir ve uzun vadede bu ay aşure çorbası dağıtma zorunluluğu olan bir aymış gibi algılanarak bir bidat oluşturma riskiyle karşı karşıya bulunmaktayız.
Bu nedenle ille de bir şey dağıtılacak ise pide, ayran, sadaka, kitap gibi şeyleri dağıtarak Allah rızası için Kerbela şehitlerine hediye etmenin daya uygun olacağı düşüncesindeyiz” dedi.



(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim