Akşam saatlerinde yoğunlaşan seyyar satıcılardan şikâyetçi olduklarını ifade eden Eğridere esnafı, yetkililerden 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 15. maddesine istinaden gereğinin yapılmasını bekliyor.

Çorum’un en işlek cadde ve sokaklarına tezgâh açarak, kayıt dışı faaliyet gösteren seyyar satıcıların bir an önce engellenmesi gerektiğini kaydeden bölge esnafı, “Devletten hiçbir beklentisi olmadan, tüm yükümlülüklerini yerine getiren esnafla seyyar satıcıların haksız rekabete girmeye hakkı yoktur. Burada vatandaşlarımıza da büyük iş düşüyor. Vatandaşlarımız hem kendi sağlığını hem de ülke ekonomisini düşünerek bu tür satıcılardan alışveriş yapmamalıdırlar” diye konuşuyor.

Seyyar satıcıların zaman zaman kendi aralarında yer kapmak için kavga ettiklerini de vurgulayan Eğridere esnafı, kavgalar yüzünden hem kendilerinin hem de müşterilerinin rahatsız olduklarını dile getirdi.

Çorum’un en modern caddesi olarak gösterilen Eğride Caddesi’ne bu görüntülerin yakışmadığını belirten esnaf, gurbetçi vatandaşların, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak alışveriş için gelmeye başladığı şu günlerde kavga ve gürültülerin caddeye yakışmadığını sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim