Tahtasız, içinden geçtiğimiz pandemi sürecinin sosyal devletin önemini bir kez daha gösterdiğini, iktidar adayı bir parti olarak çocukların eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı. İktidarın yapması gerekenlerin belli olduğunu belirten Tahtasız, “İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir. Çocukların geleceği siyaset malzemesi yapılmayacak kadar değerlidir” dedi.

14 maddelik öneri paketi sunan Tahtasız, bu önerileri hayata geçirmeye iktidar partisinin gücünün yetmemesi halinde bunun CHP tarafından yapılabileceğini anlattı.

18 yıllık AKP döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sisteminin pandemi koşullarında tamamen felç olduğunu anlatan Tahtasız, yeni eğitim ve öğretim yılının pandemi koşullarında başlarken, devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacağını, 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmadığını söyledi.

Tahtasız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 14 maddelik çağrının yerine getirilmesini istedi.

“İKTİDAR YAPAMIYORSA CHP YAPAR”

İçinden geçilen pandemi sürecinin sosyal devletin önemini bir kez daha gösterdiğini anlatan Tahtasız, “İktidar adayı bir parti olarak biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarımızın eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazırız. İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir. Çocuklarımızın geleceği siyaset malzemesi yapılmayacak kadar değerlidir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim